Ponturi fotbal – Trakai – Partizan Belgrad – Europa League – 02.08.2018

O noua zi in care se vor juca meciurile din mansa a doua a turului secund din Europa League, iar una dintre aceste confruntari se joaca incepand cu ora 19:00, pe “LFF stadionas”, intre Trakai si Partizan Belgrad. Se pleaca de la 1-0 pentru sarbi, iar daca acestia vor trece mai departe, urmeaza sa joace cu invingatoarea partidei dintre Nordsjaelland si AIK Stockholm.

Trakai nu are un teren pe care sa poata disputa meciurile din cupele europene si pentru asta trebuie sa joace la Vilnius, pe terenul unde in mod normal isi desfasoara activitatea Zalgiris. Lituanienii sunt aici jucand deja cinci meciuri, ei fiind angrenati si in finala turneului preliminar, acolo unde au reusit sa castige cu 2-1 in fata galezilor de la Druids. La fel s-a intamplat si in meciul din turul anterior, dupa 0-0 acasa, lovitura de gratie a venit in mansa retur, cand Svajunas Cyzas a marcat la Pavlodar, scorul de atunci fiind 1-0 la general. Trakai a devenit o echipa de baza din A-Lyga, dar rezultatele bune vin si in urma unor intreruperii campionatului din Lituania, competitie ce urmeaza sa se reia la finalul acestei saptamani.

In tabara opusa este liniste, Partizan Belgrad s-a mobilizat suficient de bine in partida de saptamana trecuta, reusind sa treaca cu 1-0, un scor linistitor, care si acum o pune intr-o postura de favorita pe vicecampioana Serbiei. “Alb-negrii” au dublat succesul din Europa League cu un altul, tot 1-0, dar in fata celor de la Dinamo Vranje si in alta competitie. De asemnea, cu greu se pot afirma ambele echipe intr-un meci in care Partizan este angrenata, acest lucru s-a intamplat si in primul tur, cand a fost 6-0 la general, contra muntenegrenilor de la Rudar. De astfel, din cele cinci meciuri oficiale deja disputate de sarbi, de fiecare data am avut parte de goluri dintr-o singura echipa, in tot acest interval s-au obtinut patru victorii si o infrangere.

Desi nu se simte in largul ei si acuza din plin lipsa unor jucatori care sa traga echipa dupa ei, Partizan reuseste cumva sa obtina rezultate pozitive, cele mai bune exemple au venit din ultima saptamana, cand s-au impus cu un dublu 1-0 in competitii separate. Si in meciul din tur am vazut cum Trakai s-a multumit sa intre in jocul adversarilor si rareori sa ajunga la poarta lui Partizan. Nu vad ce s-ar putea schimba intre timp, cat sa reuseasa sa schimbe lucrurile la 180 de grade. Din contra, cred ca oaspetii vor inchide din nou suficient de bine, cat sa nu aiba probleme in a se califica.