Ponturi fotbal – Trnava – Dinamo Zagreb – Europa League – 25.10.2018

De la ora 19:55, “City Arena Trnava” gazduieste Trnava – Dinamo Zagreb, unul dintre duelurile pe care runda a treia din grupele Europa League le programeaza. Alaturi de Fenerbahge si Anderlecht, alcatuiesc Grupa D.

Trnava are multe de spus in fotbalul european sau cel putin asa pare ca lasa impresia, reusind, printre altele, sa mai elimine o formatie cunoscuta a fotbalului, Legia Varsovia. Totusi, desi a inceput campania in tururile preliminare ale Champions League, se vede acum nevoita sa faca fata unei grupe extrem de dificile in Europa League si pare ca nu se da inapoi. Se afla pe locul secund in Grupa D, cu trei puncte, asta cu toate ca are -1 in dreptul golaverajului si singurul motiv este pentru ca in runda anterioara a luat bataie cu 2-0 de la Fener, in prealabil reusind sa debuteze cu dreptul, a fost 1-0 in meciul sustinut acasa, cu Anderlecht, Matej Oravec inscriind atunci unicul gol al meciului.

Dinamo Zagreb este singura echipa din aceasta grupa care a luat punctajul maxim si de la care trebuie sa ne asteptam sa se califice inca cu cel putin o runda inainte. Stiu ca este devreme sa fac astfel de afirmatii, dar jocul pe care echipa croata l-a impus, pare sa fie unul la un alt nivel si tocmai acest lucru o aduce pe prima pozitie, 6-1 fiind si golaverajul. Dupa ce a distrus-o pe Fenerbahce, profitand si de avantajul de a juca acasa, in acel 4-1, tirul ocaziilor a continuat si in meciul anterior, jucat la Bruxelles. A fost atunci 2-0, Hajrovic transformand o lovitura de pedeapsa, pentru ca apoi sa vedem o colaborare frumoasa intre ibericul Dani Olmo, care a pasat decisiv pentru Amer Gojak. Cei doi, din urma, au varste foarte fragede, 20, respectiv 21 de ani, Dinamo respectand traditia si punand mare pret pe integrarea tinerilor in ehipa.

In mod normal, daca joaca la fel ca pana acum, Dinamo Zagreb nu trebuie sa-si faca griji ca nu poate obtine toate punctele puse la bataie, insa, in acelasi timp, sa nu omitem faptul ca Trnava jucand acasa este o echipa ce poate sa deranjeze. Cu toate astea, astept sa vad din nou scoala si nivelul fotbalului din Croatia, tara care a dat finalista acestui an de Campionat Mondial si oaspetii sa se impuna din nou.