Ponturi fotbal Tunisia vs Angola – Cupa Africii pe Natiuni

Ponturi fotbal Tunisia vs Angola - Cupa Africii pe Natiuni

Ponturi fotbal Tunisia vs Angola: luni, 24/06/2019, de la ora 20:00, la Suez, pe “Suez Stadium”, Tunisia urmeaza sa o intalneste pe Angola. Meciul face parte din etapa 1 a Grupei E, a Cupei Africii pe Natiuni.

Sursa foto: rfi.fr

Tunisia

Una dintre cele mai slabe echipe la Cupa Mondiala din 2018, Tunisia urmeaza sa participe la Cupa Africii pe Natiuni. Este pentru a 14-a oara consecutiv cand vine la aceasta competitie, pe care a reusit sa o castige in 2004. Totusi de atunci si pana in prezent s-au mai disputat sapte editii, unde, cea mai buna clasare a fost un loc 5.

Calificarea a fost una lejera, nu s-a pus vreun moment problema sa nu se califice. Mai mult, a reusit sa faca asta terminand pe locul 1 in Grupa J din preliminarii, luand fata Egiptului. A fost echipa cu cea mai buna defensiva, cat si cu cel mai mare numar de victorii. Chiar meciul retur, jucat in Egipt, a fost singurul din grupa in care a pierdut puncte.

Angola

Reprezinta o tara de pluton din Africa, cel putin din punct de vedere fotbalistic nu a cucerit nimic interesant. In ceea ce priveste strict Cupa Africii pe Natiuni, Angola a obtinut prima calificare tocmai in 1996. De atunci si pana in prezent a fost prezenta la opt editii, iar cea mai buna prestatie a fost accederea in sferturile de finala.

Calificarile nu au fost deloc usoare, desi a avut colege de grupa cu nume mai putin sonore: Mauritania, Burkina Faso si Botswana. A reusit sa obtina biletele pentru CAN 2019 dupa ce s-a impus in ultima etapa a acelor preliminarii, 1-0, cu Botswana. Mateus Galiana da Costa (Boavista Porto) a fost unul dintre principalii marcatori ai calificarilor. In varsta de 35 de ani, acesta a dat patru goluri din totalul de noua, al echipei sale nationale.

Tunisia nu a cedat niciodata in meciurile directe pe care le-a avut in fata Angolei. Ea este si echipa mai buna, asta si pentru ca are jucatori la cluburi cu nume din Europa, in special Wahbi Khazri. In aceste conditii, individualitatile conteaza foarte mult si tunisienii sunt mult mai buni la acest capitol. Drept urmare, succesul Tunisiei este cotata conform diferentei de valoare dintre cele doua echipe.

Ponturi fotbal Tunisia vs Angola: victorie Tunisia, cota 1.67 la Unibet