Ponturi fotbal – Wigan – Swansea – Championship – 02.10.2018

Incepand cu ora 21:45, pe “DW Stadium” avem Wigan – Swansea, un meci pe care etapa cu numarul 11 din Championship il programeaza.

Wigan n-a dezamagit in obiectivul pe care si l-a propus, iar acum se afla pe locul 8, cu 16 puncte, golaverajul face diferenta intre ea si ultimul loc care asigura prezenta in playoff. Are ca obiectiv sa ramana in Championship, iar acest lucru pare ca este capabila sa-l faca strict datorita jocurilor disputate acasa, acolo unde a jucat aproape fara greseala, trecandu-si in cont patru victorii si un rezultat de egalitate. Intr-adevar, jocul de la sfarsitul etapei anterioare n-a fost unul de care sa-si aduca aminte, aceasta a pierdut cu 0-1 in deplasarea de la Norwich, dupa un joc in care n-a amenintat direct poarta adversarilor.

Wigan: Walton – james; Kipre; Dunkley; Robinson – Morsy; Evans -Jacobs; Powell; Connolly – Grigg

Obligata de prestatia din ultimii ani sa revina in Premier League, Swansea s-a conformat cerintelor fanilor si deja si-a depus serios candidatura la playoff. Ea este vecina de clasament cu adversara acestui meci, ocupa locul 7, cu 16 puncte, dar din punct de vedere defensiv este a doua echipa din Championship. In etapa trecuta, “lebedele” au facut ce stiu ele cel mai bine, au castigat la zero un meci disputat acasa. 3-0 cu QPR a fost jocul prestat de galezi la finalul etapei trecute, Baker Richardson, Roberts si Fulton au fost cei care au inscris.

Swansea: Mulder – Rodon; Hoorn; Naughton – Roberts; Byers; Carroll; Fulton; Grimes – McBurnie; Baker Richardson

Asa cum am mentionat anterior, principalul gand al celor de la Swansea este sa tina poarta intacta, lucru pe care l-au facut in treu din ultimele patru etape, meciuri in care mereu a inscris o singura echipa. Pe de alta parte va juca pe “DW Stadium”, loc unde Wigan a jucat exemplar, motiv pentru care cred ca si un rezultat de egalitate este unul care sa le convina ambelor echipe. Wigan isi doreste sa ramana neinvinsa, la fel si Swansea, pentru a se mentine aproape de playoff.