Ponturi fotbal – Young Boys – Sion – Super League – 27.10.2018

Diferenta destul de mare dintre prima clasata si urmaritoarele ei se transpune si in intalnirea de sambata? E Young Boys suficient de capabila pentru a trece fara emotii si de testul etapei a 12-a? Young Boys – Sion este meciul pe care il vom prezenta mai jos, el urmand sa inceapa de la ora 20:00.

Campioana si debutanta in grupele Champions League, Young Boys Berna are tot ce ii trebuie unei echipe care se vrea campioa a din nou si cu etape buna inainte de final. Nu pot spune ca face jocuri foarte bune, dar chiar si fara succes in ultimele patru meciuri oficiale, tot are zece puncte peste echipa clasata pe locul al doilea in Super League. Ar fi fost bine daca acelasi randament il dadea si in grupele celei mai prestigioase competitii intercluburi, dar diferenta este de pa cer pa pamant. Mai mult, Guillaume Hoarau este omul ei de gol numarul 1, tot el a dat golul contra Valenciei, dij grupele UCL, obtinand primul punct dupa acel 1-1, de la mijlocul aceatei saptamani. Tot un egal a facut si in ultima etapa de campionat, dar 3-3 si cu Zurich.

Young Boys: von Ballmoos – Mbabu; Lauper; von Bergen; Benito – Sulejmani; Sow; Sanogo Junior; Ngamaleu – Hoarau; Assale

Nu-s multe sanse de a vedea o victorie a lui Sion, dar in cele ce urmeaza incercam sa vedem daca exista suficiente argumente pentru a spera ca putem scoate un pariu bun.  Vine dupa un meci destul de alert din punct de vedere al ocaziilor de poarta, dar tabela nu s-a modificat, 0-0 fiind scorul disputei cu Grasshoppers. De altfel, nu exceleaza la capitolul spectacol, ca urmare a tuturor jocurilor facute pana acum, ocupa locul 8, cu 11 puncte, diferenta fata de ultima clasata este infima si se poate recupera dupa un singur meci.

Sion: Fickentscher – Maceiras; Neitzke; Ndoye; Lenjani – Song; Kouassi – Fortune; Toma; Djitte – Khasa

Fiind cea care a dominat ultimul an de fotbal din Elvetia, mi se pare oarecum firesc sa vedem victorii pe linie in fata lui Sion. Desi obositi dupa efortul depus in UCL, jucatorii campioanei sunt mai buni si pe fondul plusului de experienta, astept sa duca la capat misiunea si sa castige din nou.