Ponturi hochei – Boston Bruins – Ottawa Senators – NHL – 08.10.2018

Incepand cu ora 20:00, pe “TD Garden” avem duelul din NHL, Boston Bruins – Ottawa Senators, un meci in asteptam sa vedem un joc spectaculos.

Boston Bruins a avut parte de un pre-sezon reusit, desi a fost invinsa de trei ori, o singura data s-a intamplat asta in timpul regulamentar. Totusi, debutul in noua editie de NHL a fost destul de dificil de digerat si probabil ca infrangerea cu 0-7 avuta contra lui Capitals o sa bantuie mult timp cariera lui Bruce Cassidy. Antrenorul canadian al celor de la Bruins a fost inspirat cand a ales sa-l trimita inca din startul mecului pe Brad Marchand, atacantul in varsta de 30 de ani si-a aratat din nou disponibilitatea si a fost pasator la toate cele patru reusite ale echipei sale, in victoria cu 4-0 a celor de la Buffalo Sabres

Ottawa Senators a mers pe mana aceluiasi Guy Boucher pentru postul de antrenor si se pare ca n-au facut deloc o alegere neinspirata. Desi in editia trecuta s-a clasat pe penultimul loc al Conferintei din Est, Sens a aratat ca poate sa faca meciuri la fel de ofensive, marcand de opt ori in cele doua intalniri deja desfasurate din aceasta editie de NHL.  A inceput cu o infrangere in prelungiri, acasa, a fost 3-4 in disputa cu Chicago Blackhawk, pentru ca intr-un duel 100% canadian sa se impuna cu 5-3, dar atunci a avut-o in fata pe Toronto Maple Leafs. Thomas Chabot a iesit cel mai mult in evidenta, a disputat doua meciuri, din care au reiesit doua goluri si tot atatea pase decisive.

Nivelul jocului aratat de cele doua echipe a fost unul consistent, atat in meciurile jucate de Ottawa si de Boston Bruins s-au dat mereu cel putin patru goluri. Cred ca aici trebuie sa ne raportam la nivelul de joc impus de catre Senators, o echipa care desi inscrie destul de mult, are probleme pe faza de aparare. Coroborate cu rezultatele directe avute in ultimele patru meciuri, mereu s-au inregistrat cel putin cinci modificari de scor.