Ponturi hochei – Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche – NHL – 20.10.2018

DENVER, CO - JANUARY 18: Nathan MacKinnon #29 of the Colorado Avalanche plays the San Jose Sharks at the Pepsi Center on January 18, 2018 in Denver, Colorado. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

In sfarsit, un meci pe care putem sa-l urmarim la ore normale are loc sambata, de la ora 20:00, in “PNC Arena” are loc Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche.

Intrata pe o panta descendenta dupa ce a evoluat timp de trei meciuri la rand in deplasare, Carolina are multe de schimbat daca intr-adevar vrea sa confirme cota de favorita pe care o primeste din partea agentiilor de pariuri. Desi a reusit o victorie in acest interval de meciuri aceasta a venit dupa expirarea prelungirilor. NU a mai avut aceasta ocazie si in ultimele doua jocuri, partide in care a fost mereu taxata si primul gol al acelor dueluri primite din parte adversarilor au venit cand evolua in inferioritate. Cu toate astea, ajutata si de parcursul celorlalte combatante din Conferinta de Est, Hurricanes se afla pe locul patru, cu 9 puncte, marcand cu trei goluri mai multe decat cele pe care le-a primit.

Colorado Avalanche n-a impresionat printr-un joc sigur, dar daca ceva mi-a atras atentia, a fost jocul ofensiv destul de curajos. Totul a culminat cu victoria de acum cateva ore, a fost 5-3 contra lui New Jersey Devils, iar acest lucru a adus-o la un singur punct de liderul conjunctural al Conferintei de Vest. Are si cel mai bun atac ala celei parti de tabela. Finlandezul Mikko Rantanen este varful de lance, avand 13 actiuni, fiind urmat de foarte aproape de canadianul Nathan MacKinnon, 11 actiuni transformate. Dincolo de aceste cifre, Avalanche nu s-a dat inapoi de la un joc destul de bun si in deplasare, unde a impartit in mod egalul numarul de infrangeri cu cel al victoriilor, singura diferenta fiind ca a cedat o singura data dupa ce a fost nevoie de minute de prelungire.

Desigur, Carolina nu vine dupa o perioada foarte buna, in aceasta saptamana nu a excelat, dar trebuie sa luam in calcul si revenirea acasa, “PNC Arena” pare sa fie cea care ii ofera linistea de are are nevoie, castigand doua din cele trei meciuri, iar cel pierdut a fost transat in prelungiri. Colorado a prins incredere dupa succesul cu 5-3 din deplasarea de la New Jersey, ceea ce ma astept sa conteze in plan ofensiv, iar numarul golurilor sa fie unul mare, peste media decenta de 5.5.