Ponturi hochei – Edmonton Oilers – Boston Bruins – NHL – 19.10.2018

Lupta apriga din acest inceput de NHL trece si prin Edmonton, unde vineri dimineata, de 04:00, pe “Rogers Place” are loc Edmonton Oilers – Boston Bruins.

Edmonton Oilers urmeaza sa aiba un meci dificil, cu toate astea am vazut o echipa motivata sa aiba parte de un parcurs pozitiv, la fel cum s-a intamplat in ultimele doua infruntari, reusind sa castige cu 2-1 la New York, cu Rangers, pentru ca in urma cu nici 24 de ore sa vedem un scor spectaculos, la Winnipeg, 5-4. Darnell Nurse a fost cel care a inscris primul sau gol si a venit inca din prelungiri. Ocupa locul 13, cu 4 puncte, iar principalul sau inamic vine prin prisma unui atac destul de slabut, avand in vedere ca are deja patru meciuri si abia zece goluri. O presiune in plus este ca va juca pentru prima oara incurajata de proprii fani, toate meciurile de pana acum au fost sustinute in deplasare.

De partea cealalta, Boston Bruins este o echipa care stie bine sa joace acasa, acolo are victorii pe linie, acela fiind si motivul pentru care se afla pe locul 5, in Conferinta de Est. Pe de alta parte, o alta fata a echipei s-a vazut atunci cand a evoluat asa cum o sa fie si vineri dimineata, drept pentru care, pe langa faptul ca a luat de doua ori mai multe goluri decat numarul celor inscrise, a si pierdut doua dintre ele. Unul dintre cele mai slabe jocuri a avut loc in urma cu doar cateva zile, a fost 2-5 contra celor de la Calgary Flames, o echipa in fata careia n-a avut nici macar o ocazie de a trece in avantaj. Pe de alta parte, a facut o prima perioada foarte slaba, atunci s-a si facut diferenta, 0-3 a fost scorul acelor 20 de minute.

Este evident ca Boston Bruins pare mult mai motivata sa joace ofensiv, sa faca jocuri destul de agresive in speranta ca se poate impune, asa cum s-a si intamplat in cele doua astfel de jocuri directe dina cest an, cand a fost 3-2 si 4-1. Din punctul asta de vedere, al golurilor inscrise nu-mi fac probleme, astept sa vedem 5-6, insa, cota este destul de mica, motiv pentru care rezerv dreptul de astepta un meci bun facut de Oilers, echipa care va evolua pentru prima oara in arena proprie, in acest sezon si asta poate sa fie motivant, iar forma si valoarea jucatorilor este una relativ apropiata cu a adversarilor.