Ponturi hochei – Fehervar AV 19 – Graz – EBEL – 13.11.2018

Marti, de la ora 19:45, in EBEL, prima liga de hochei din Austria se vor juca meciurile rundei cu numarul 18, iar unul dintre ele are locul Fehervar AV 19 – Graz.

Fehervar AV 10 vine dupa doua meciuri pe care le-a disputat in deplasare, de fiecare data a inscris cate un gol si a pierdut cu doua echipe mai bune decat ea, precum Innsbruck (1-5) & Bolzano (1-3), cea din urma fiind echipa de pe locul al doilea. Jocul lipsit de constanta aduce echipa pe locul 9, cu 19 puncte, iar pentru a spera ca poate prinde play-off-ul trebuie sa recupereze cele sapte puncte care se interpun intre ea si Linz. Primeste multe goluri, Fehervar are cea mai slaba defensiva din EBEL, pana in prezent a inscris de 50 de ori, iar in alte 67 s-a auzit sirena pentru golurile adversarilor. 31 dintre ele au venit jucand acasa.

Graz a reusit ca in urma jocurilor foarte bune pe care le-a aratat in ultmul timp sa obtina si sefia EBEL, cu 37 de puncte, cu unul peste Bolzano, echipa de pe locul al doilea si doua peste Vienna, formatia care intrageste podiumul. In etapa a 17-a a reusit sa castige spectaculos contra lui Klagenfurt, 6-3 fiind scorul acelui meci, a treia victorie la rand in care inscrie de cel putin trei ori si pastreaza o diferenta considerabila. Daca acasa are victorii pe banda rulanta, cu opt victorii din tot atatea, meciurile mai slabe au venit in deplasare, tot acolo s-a mentinut o echipa de top cand vine vorba despre ofensiva, are o medie de peste trei goluri in fiecare meci.

Diferenta dintre liderul la zi o simpla echipa din playout nu a fost atat de vizibila in singurul meci direct pe care l-au avut in acest sezon, atunci a fost 4-3 pentru Graz, dar a avut nevoie de prelungiri pentru a trece mai departe. De data aceasta cred ca nivelul jocului este unul ridicat, oaspetii acestui duel au fost constanti in ultimul timp si in ciuda unor jocuri nu atat de spectaculoase, a reusit in fata echipelor accesibile sa isi spuna punctul de vedere, de multe ori Oliver Setzinger a fost fie marcatorul, fie pasatorul decisiv.