Ponturi hochei – Florida Panthers – Ottawa Senators – NHL – 12.11.2018

Luni dimineata, de la ora 00:00, in “BB&T Center” are loc meciul dintre Florida Panthers – Ottawa Senators, din cadrul NHL.

Florida Panthers se ghideaza foarte mult de jocurile pe care le face jucand pe teren propriu, acolo unde a reusit sa obtina majoritatea victoriilor acestui sezon. Vine dupa un parcurs bun, in ultimele zece zile a stat departe de esec, desi a fost angrenata in trei meciuri, a reusit ca pana la capat sa inscrie de fiecare data cate patru goluri, suficiente pentru a se impune mereu si sa paraseasca ultima pozitie, acum aflandu-se pe locul 15 in Conferinta de Est, cu 13 puncte. Continua sa inscrie foarte putin, in ciuda unei constante a ultimelor intalniri, Panthers ramane echipa cu cele mai putine goluri inscrise in Conferinta, insa, compenseaza putin in ceea ce priveste apararea, nde a primit 44 de goluri, cu patru mai putine decat prima clasata.

Ottawa Senators nu merge nici ea bine, desi incepea curajos sezonul, dupa 17 meciuri disputate se afla pe locul 12 in aceeasi Conferinta de Est, cu 17 puncte, avansul fata de ultimul loc este unul destul de mic. Totusi, putine echipe o intrec la meciurile spectacol, lucru pe care ni l-a aratat si in etapa anterioara, cand canadienii au reusit sa castige cu 6-4 pe terenul liderului din Est, Tampa Bay. A fost abia a sasea partida pe care Ottawa Senators o castiga in timpul regulamentar si a doua din cele sapte deplasari.

S-au duelat de trei ori in acest an, in decurs de cateva zile in luna martie am avut meciuri echilibrate, in care spectacolul a fost prezent. Ottawa este genul de echipa care se avanta mult in ofensiva, dar cu greu stie sa se apere, aceasta fiind echipa cu cele mai multe meciuri de peste 5.5 goluri. 15 din 17 intalniri s-au incheiat asa, insa, Florida Panthers nu este genul de echipa care sa lase mult de la ea, lucru pe care l-a demonstrat de cele mai multe ori si astept ca ritmul jocului sa fie dictat de ea, iar numarul de goluri sa fie de cel mult cinci.