Ponturi hochei – Ingolstadt- Dusseldorf – DEL – 12.10.2018

Vineri, de la ora 20:30, in DEL, prima liga de hochei a Germaniei are loc duelul dintre Ingolstadt – Dusseldorf, disputa se desfasoara in sala “Saturn Arena”.

Ingolstadt a reusit in sezonul trecut sa obtina un loc de playoff, datorita caruia a atins faza sferturilor de finala, unde a pierdut cu 1-4 in fata celor de la Mannheim. Pare ca din nou nu se lasa mai prejos, iar vineri are ocazia sajoace pentru a trece pe primul loc, dar singura conditie este sa castige. Partea buna este ca joaca acasa si o face dupa succesul pe care l-a obtinut cu doar cateva zile in urma, cand a castigat cu 4-2, contra celor de la Red Bull Munchen.

La primul sau sezon in campionatul Germaniei, americanul Tyler Keller, venit de la Texas Stars, a reusit sa se faca afirmat, avand deja zece actiuni in care a fost implicat, respectiv sase pase si patru goluri.

Dusseldorf a fost oarecum ghinionista sezonului trecut, cand a terminat prima sub linia playoff-ului, dar diferenta de puncte a fost una substantiala, sase lungimi au stat intre ea si Schwenninger. De data asta se pare ca a invatatceva din greselile trecutului, iar dupa noua intalniri conduce DEL, cu 19 puncte, unul mai mult decat Mannheim si doua fata de Ingolstadt si Straubing. Putea sa aiba si mai mare avans, dar in ultimele doua intalniri a fost depasita.

De ani buni membru in campionatul Germaniei, unde a fost semnat cu Koln, Philip Gogulla a descis sa schimbe taberele din sezonul 2018/2019 si se pare ca bine a facut, deoarece in noua meciuri jucate a strans cinci goluri si sase pase de gol, fiind cel mai activ om din lotul echipei din Dusseldorf.

Asa cum arata cele doua echipe in acest moment ma astept sa vedem un joc ofensiv, cum s-a intamplat destul de des in actuala stagiune. Ambele echipe au reusit sa incheie 2/3 din meciuri cu o medie de peste cinci goluri inscrise. Tot ele sunt printre cele mai bune marcatoare, printre putinele echipe care au atins borna 30 in dreptul golurilor marcate.