Ponturi hochei – Karlovy Vary – Olomouc – Extraliga – 28.10.2018

In “KV Arena” din Varlovy Vary, de la ora 16;30, are loc meciul din Extraliga, dintre Karlovy Vary – Olomouc, din etapa cu numarul 14.

Karlovy Vary vrea sa faca un meci bun, acest lucru este cert si declarat prin vocea antrenorului Martin Pesout, omul care a adus victoria si in mecul jucat din etapa anterioara. A fost atunci 3-1 contra lui Plzen, diferenta s-a facut in perioada a doua, cand Beranek si Lapsansky au inscris in decurs de sase minute. A fost a patra victorie la rand, chiar si in conditiile astea tot se afla pe loc de playout, ocupa pozitia a 11-a, cu 16 puncte, trei mai putine pana la obiectivul pe care si l-a propus. 13 dintre aceste puncte au venit jucand pe teren propriu, acolo unde si-a trecut in cont patru victorii, si tot atatea infrangeri, dintre care una in prelungiri.

Ondrej Beranek este cel mai activ din lot, atacantul in varsta de 22 de ani a oferit sase goluri si alte doua pase decisive.

Olomouc de acum este echipa cu reale probleme, a pierdutultimele doua intalniri, fiind si prima formatie care are golaveraj negativ, daca ne uitam de al locul 1 in jos. Ce e drept, nu a avut adversare deloc incomode, a jucat contra ultimei clasate, Chomutov, scorul acelui meci jucat in etapa anterioara a fost 2-3, dupa e a cedat si anterior, cu 0-4, in fata lui Zlin. Si cu toate astea se afla in fata adversarei, ocupa locul 7, cu 20 de puncte, dar cu probleme vizibile in meciurile jucae in deplasare, acolo unde a pierdut de patru ori din sase incercari.

Zbynek Irgl n-a fost de ajuor in acele intalniri, desi este cel mai in forma jucator al echipei, cu zece goluri si doua pase, in astfel de jocuri nu a facut diferenta.

Ultimele trei meciuri au fost disputate, s-au dat cel putin cinci goluri si Karlovy Vary conduce cu 2-1, insa, in urma cu o luna si jumatate au avut meci direct, pe care Olomuc l-a castigat cu 4-1, in chiar runda inaugurala a Extraliga. Nu pot spune ca este o diferenta considerabila, dar cred ca avantajul acelui meci a fost jocul acasa, care, pentru Karlovy Vary pare foarte important si astept sa-l concretizeze prin cel putin un egal la finalul celor trei perioade. Olomouc a pierdut patru din ultimele cinci deplasari, mereu adversarele au avut situatia sub control.