Ponturi hochei – Montreal Canadiens – Detroit Red Wings – NHL – 16.10.2018

Marti dimineata avem din nou meciuri interesante, Montreal Canadiens – Detroit Red Wings, duel ce are ora de start 02:30 si se disputa in arena “Bell Center” din Montreal.

Montreal Candiens nu vine dupa cea mai buna perioada, cu toate ca are doua victorii la activ si se afla pe locul 8 in Conferinta de Est si 4 in Divizia Atlantic, a avut jocuri dificile. Cu putine zile in urma a fost nevoita sa joace pana la loteria loviturilor de departajare, cand Bryon si Jonathan Drouin au transformat acele suturi. A fost meciul prin care hocheistii canadieni au spart gheata pe teren propriu, acolo unde erau deja la al doilea meci. Din pacate pentru defensiva nu se anunta deloc un meci usor, in cele doua meciuri sustinute in “Bell Center”, a luat cate trei goluri, avand portari diferiti. Sunt si absenti, Deslauriers, Schlemko si Shea Weber sunt accidentati, in timp ce De la Rose si price inca sunt in recuperare si nu se stie situatia lor.

Detroit Red Wings vine dupa o partida pe care isi doreste sa o uite cat mai repede, aparea “ros-albilor” a fost una usor de abordat, 2-8 a fost scorul disputei contra lui Boston Bruins. Poate daca era un singur esec nu era o problema, dar este deja a cincea infrangere consecutiva in acest sezon, din tot atatea meciuri disputate. Evident, faptul ca pierd doua meciuri in prelungiri sigur este motiv sa se poaa bucura de cele doua puncte bifate datorita egalurilor din timpul regulamentar. Mai mult decat atat, Red Wings este formatia cu cea mai slaba aparare din Est, unde se afla pe penultimul loc, avand o medie de 4.6 goluri luate in fiecare partida.

Asa cum bine am si pus acentul pe forma slaba a celor de la Detroit, cred ca am sa merg pe increderea acordata de casele de pariuri, iar Montreal Candiens sa fie echipa care sa obtina toate punctele. Nu vreau sa cred ca jocul din etapa trecuta a fost motiv de ingrijorare, cat sa aduca o surpriza, deoarece succesul lui Red Wings ar fi cu adevarat un rezultat neasteptat. Din 2007 n-a mai castigat Detroit in timpul regulamentar, jucand in “Bell Center”.