Ponturi hochei – Nurnberg – Rouen – Champions League – 16.10.2018

O partida interesante are loc marti, de la 20:30, pe “Arena Nurnberger Versicherung”, locul unde se vor infrunta Nurnberg – Rouen, in Grupa F.

Provenita dintr-un campionat puternic al Europei, DEL, Nurnberg trebuie sa-si concretizeze cota de favorita pe care o are si cu cele trei puncte obtinute sa-si duca la capat obiectivul, acela de a merge in playoff. Totusi, a pierdut meciul din Franta, a fost 2-4 contra lui Rouen, ceea ce o aduce pe locul al doilea, avand opt puncte. La fel de slab a jucat si in ultimul meci din campionat, desi a sustinut partida contra lui Krefeld in fata propriilor suporteri, Ice Tigers au cedat cu 3-4 si raman pe locul 12/14, cu 13 puncte, momentan cinci lungim despartind-o de primele sase locuri. In acelasi timp, revenita acasa este motiv de bucurie, Nurnberg in aceasta postura a luat cinci puncte din sase maxim posibile, deoarece una dintre cele doua victorii a venit in prelungiri.

Rouen supravietuieste acestei grupe si joaca acum pentru a merge mai departe si asta strict datorita prestatiei bune avute in ultimele doua meciuri, cand a trecut fara probleme de Mountfield si Nurnberg. Au fost singurele victorii, iar faptul ca vine acum din postura de outsider, ar putea lua presiunea si sa faca un nou meci bun. Dincolo de acela rezultate, formatia din Franta trebuie automat sa-si schimbe ceva atunci cand are rol de formatie vizitatoare, deoarece in cele doua infruntari disputate a fost serios avariata, cu sapte goluri primite si doua inscrise, automat neavand punct strans. Forma de moment este una buna, a castigat ultimele 11 mecuri, opt dintre ele au venit in chiar timpul regulamentar.

Cu toate ca nu a mai pierdut un mec inca de mai bine de o luna, Rouen a jucat de cele mai multe ori in campionat, locul unde nivelul nu este deloc atat de ridicat. Nurnberg stie bine sa-si joace sansa, ce s-a intamplat in deplasare, in tur, a fost si un meci tratat fara interes si acest lucru s-a vazut. Faptul ca se joaca din nou in Germania este un plus, Ice Tigers a jucat bine in grupa, iar victoria ei pare un rezultat firesc, suficient cat sa se califice in playoff.