Ponturi hochei – Skelleftea – IFK Helsinki – Champions League – 16.10.2018

Marti, in “Skellefttea Kraft-Arena” are loc Skelleftea – IFK Helsinki, un joc ce face parte din Grupa C din cadrul Champions League si care incepe de la ora 19:30.

Skelleftea are motive sa se gandeasca la viitor, deoarece indiferent de rezultatul din aceasta ultima etapa ramane lider al Grupei C, acolo unde s-a instalat de etape bune, dupa ce a castigat patru din cele cinci jocuri disputate. Pe de alta parte, cu 13 puncte, are cinci lungim peste urmatoarele doua clasate, dar are avantajul ca desi a suferit un esec, n-a venit in timpul regulamentar, a fost un 3-3 contra elvetienilor de la Bolzano si 3-4 final. Mai mult, suedezii joaca bine acasa, au invins tot ce au intalnit in acest sezon de Champions League, ceea ce se poate aplica si in campionat, acolo unde se afla pe locul 5 in prezent, dupa 8 runde.

IFK Helsinki terbuie sa schimbe ceva in jocul pe care il practica, cel putin in grupele Champions League a fost taxata aspru chiar de Skelleftea, pierzand cu 1-5 meciul cel mai recent din grupa. Partea buna pentru jocul hocheistilor finlandezi este ca vin dupa un meci bun facut in deplasare, a fost 4-0 contra KalPa, urcand pe locul 5, cu 21 de puncte, in prima liga. In acelasi timp, victoria sete singura alternativa spre calificarea in playoff-ul competitiei si zic asta pentru ca este pe locul al treilea, are acelasi numar de puncte cu Bolzano, echipa fata de care are si un golaveraj mai slab. Din cauza faptului ca a pierdut trei din ultimele patru meciuri, deficit golurilor este de cinci goluri.

Nu sunt la prima lor intalnire in faza grupelor, desi in tur a fost 5-1 pentru suedezi, se pare ca acum cotele sunt in usoara scadere pentru un rezultat favorabil oaspetilor. In cele trei dispute am avut mereu victorii in timpul regulamentar, iar cum nevoia de puncte pune strict presiune pe IFK si nu o vad reactionand deloc bine, date fiind si problemele reale pe care le-a avut de-a lungul acestei grupe. Una peste alta, cred ca sunt cote corecte, dar cu problemele defensive de care finalndezii au avut parte nu ma astept sa obtina un scor spectaculos, cu atat mai mult favorabil.