Ponturi hochei – Toronto Maple Leafs – Calgary Flames – NHL – 30.10.2018

De la ora 01:00, pe “ScotiaBank Arena” din Toronto, in NHL avem disputa dintre Toronto Maple Leafs – Calgary Flames, un joc in care gazdele sunt favorite.

Din start trebuie sa stim ca Toronto Maple Leafs nu se va putea baza pe cel mai activ jucator al sau, Auston Matthews fiind accidentat. Chiar si asa in urma celor doua victorii consecutive cu Winnipeg Jets, aceasta a urcat pe locul 1 in Conferinta de Est, reusind acest lucru in urma jocului din runda anterioara, profitand si de infrangerea mai slaba a lui Tampa Bay Lightning. Atacul este principala arma, pe langa faptul ca este o echipa care primesc goluri usor, a si inscris de 41 de ori. Replicile bune nu s-au regasit la fel si in jocul de acasa, din sase meciuri au fost egale infrangerile si victoriile, diferenta fiind ca una dintre victorii a venit si dupa disputarea prelungirilor.

Calgary Flames este acum iesita complet din forma, in etapa trecuta a luat un punct, dar acest merit l-a avut strict datorita faptului ca a incheiat la egalitate in timpul regulamentar, insa, n-a putut sa obtina maximum pentru ca Washington a iesit mai bine dupa penalty-uri. A fost cea de-a patra infrangere din ultimele cinci etape, meciuri care o aduc pe locul 10 in Conferinta de Vest, unde si-a trecut in cont 11 puncte. Din punct de vedere al defensivei sta foarte slab, are a doua cea mai slaba aparare din Vest si una dintre putinele care au atins borna 40 in dreptul golurilor primite. Surprinzator, in deplasare are un bilant aproximativ egal, trei victorii si tot atatea infrangeri.

In ciuda rezultatelor contradictorii, Toronto Maple Leafs ramane o formatie buna si faptul ca vine dupa victorii la rand este un plus, in fata uneia care abia daca a reusit sa conteze in ultimele cinci infruntari. Cred din nou ca diferenta de forma si valoare o sa-si spuna cuvantul si pana la ultima secunda din meci, Toronto o sa fie echipa care sa conduca, chiar daca nu-l poate avea pe cel mai activ jucator din lot, pe motiv ca este accidentat.