Ponturi hochei – Vienna – Zurich – Champions League – 16.10.2018

Unul dintre meciurile cu miza reala are loc de la ora 20:30, pe “Albert Schultz Eishalle”, acolo unde vor evolua Vienna – Zurich, partida din Grupa A din Champions League.

Ocupanta locului al treilea in Grupa A, Vienna Capitals are nevoie de victorie pentru a merge mai departe si succesul in timpul regulamentar de joc este singurul care ii poate asigura participarea in faza eliminatorie. Pana atunci trebuie clar sa-si imbunatateasca jocul pe care l-a avut in etapa anterioara, atunci cand in fata elvetienilor a pierdut cu 4-7, la finalul unei partide in care a evoluat sub asteptari. Acela a fost singurul esec suferit in ultimele 11 meciuri, dispute care include aici si partide ein EBEL , prima liga a Austriei, acolo unde a reusit in urma cu doar cateva zile sa obtina o victorie destul de convingatoare, 5-2, cu Znojmo, drept pentru care este lider de necontestat in campionat, avand opt puncte peste Bolzano, o alta participanta in Champions League.

Zurich Lions are mai multe alternative, isi permite si un meci nul, ceea ce automat o duce in fazele superioare, asta pentru ca are trei puncte peste rivala ei. Pentru cine nu este familiarizat cu fenomenul, chiar daca pierzi in prelungiri/penalty-uri, primesti un punct. In aceste conditii, in care si echipa s-a prezentat mai mult decat decent, ajungand la sase victorii consecutive, face din acest meci sa fie unul disputat. Cel mai recent succes a venit la finalul saptamanii trecute, Zurich a avut meci acasa, cu Laussane, de care a trecut cu 2-1, venind pe locul al treilea, cu 18 puncte, un numar cu sase lungimi mai mic decat Biel, echipa care este in prezent pe prima pozitie.

Nu sunt la prima ciocnire directa, in descursul Champions League s-au mai intalniz si in 2014, atunci a fost tot in faza grupelor, fiecare echipa castigandu-si meciul avut acasa. In alta ordine de idei, dat fiind si succesul rasunator in mecul direct de acum o saptamana, astept o replica la fel de consistenta din partea hocheistilor trimisi in liniile ofensive, pentru a sa auzim de cel putin sase ori goarna pentru fiecare gol in parte.