Ponturi hochei – Washington Capitals – Vegas Golden Knights – NHL – 11.10.2018

Joi dimineata, de la ora 03:00, pe gheata din “Capital One Arena” se va disputa Washington Capitals – Vegas Golden Knights, meci din cadrul NHL.

Washington Capitals este detinatoarea trofeului en-titre, aceasta a cucerit Stanley Cup chiar contra rivalei acestui duel, dupa 4-1 la general. Desi a jucat doua mecuri, pana acum a evoluat decent, cu o victorie si un esec, insa dorinta de a face meciuri mult mai bune acasa, s-a dovedit din nou, 7-0 a fost scorul primului meci, contra lui Boston Bruins. A inscris de sase ori si in meciul de acum aproape o saptamana, cand a mers la Pittsburgh, insa, a pierdut in prelungiri si Penguins au fost cei care au ciocnit crosele de bucurie.

Oshie T.J este din nou omul cel mai activ, daca in editia trecuta a fost la doua actiuni de a atinge o suta de contributii pentru formatia sa, de data asta a inceput din start, cu cinci actiuni decisive, trei goluri si doua pase de gol.

Vegas Golden Knights a fost la un pas sa faca surpriza la primul ei sezon in NHL, franciza din Nevada nu a putut tine pasul cu cea mai bine cotata echipa din aceasta liga si scorul contra capitolinilor a fost 1-4, la general. Nici startul acesta de sezon nu o prinde tocmai in cea mai buna forma si asta deoarece a pierdut doua meciuri din cele trei disputate, ceea ce o aduce pe 11 in Vest, avand si patru goluri mai putine inscrise decat numarul celor primite. Mai mult, singurul meci castigat a venit dupa prelungiri, atunci cand Vegas a fost mai inspirata, portarul Mac-Andre Fleury a aparat cele trei lovituri de penalitate si 1-2 a fost dupa acel duel.

Si Vegas are un om care este mai activ, la al doilea sau sezon pentru cavaleri, Jonathan Audy-Marchessault este dornic si el sa atinga borna 100 intr-un sezon. Daca in editia trecuta a avut cea mai buna prestatie din cariera, cu 96 de actiuni decisive, a reusit si acum de patru ori sa iasa in relief, cu doua goluri si tot atatea pase decisive.

Desi a condus cu 1-0 in finala campionatului anterior, Vegas a suferit apoi patru infrangeri la rand si dintre care doua au venit chiar in Washington.. De data asta cred ca inceputul timid al “cavalerilor” o sa fie aspru taxat de Capitals, formatie care pare mai completa, mult mai buna pe faza de atac, in special atuci cand este incurajata de fanii veniti in “Capital One Arena”.