Ponturi hochei – Winnipeg Jets – Edmonton Oilers – NHL – 17.10.2018

De la ora 03:00, in “Bell MIS Place” din Winnipeg, are loc meciul Winnipeg Jets – Edmonton Oilers, disputa din cadrul NHL.

Winnipeg Jets este o formatie vazuta bine, desi nu reprezinta o favorita la cucerirea Stanley Cup, iar asta se vede prin rezultatele pe care le obtine prin deplasare. Desi vine acum dupa un succes, acel 3-1 contra Carolinei a fost in urma unui joc pe care l-a disputat tot acasa si unde a reusit sa stranga sase puncte, datorita carora sa se afle pe locul 8 in Conferinta de Vest. Pana acum nu are jucatori care sa iasa in relief, cu cifre impresionante, dar nu prea avea cum sa se intample asa, avand in vedere ca este una dintre echipele care inscriu putin, a facut-o de 11 ori. Tot de atatea ori a gresit defensiva, iar portarul Laurent Brossoit se poate lauda cu o medie buna, desi a jucat putin in meciul anterior, Hellebyyck Connor a reusit la fel, avand procentaj peste 91%.

Edmonton Oilers pare pregatita mai mult ca niciodata sa lase o impresie buna, asta pentru ca in urma cu doar cateva zile a avut un rezultat bun, a reusit sa treaca cu 2-1 de New York Rangers. A fost primul succes pe care l-a reusit in acest sezon, din trei meciuri disputate, a reusit sa acumuleze doua puncte, datorita carora se afla pe locul 14, penultimul, din Conferinta de Vest. Calitatea slaba a jocului se reflecta in golaveraj, acolo unde are cinci goluri inscrise si de doua ori mai multe primite. Pe de alta parte, toate meciurile jucate de Oilers au venit in deplasare, momentan n-a avut ocazia sa joace la Edmonton, astfel, se poate explica si forma mai putin reusita.

Winnipeg conduce cu 4-1 in ultimele cinci meciuri directe, iar de fiecare data am avut mereu meciuri spectaculoasa, o singura data nu s-au dat mai mult de cinci goluri si aia a fost succesul cu 5-0 a celor de la Jets. Doua dintre aceste dueluri au venit in pre-sezonul 2018/2019, meciurile fiind clar spectaculoase, ceea ce ma face sa vad potential in atacurile celor doua echipe, suficient de mult cat din nou sa-si arate coltii, marcand de cel putin sase goluri.