Ponturi hochei – Winnipeg Jets – New Jersey Devils – NHL – 12.11.2018

Luni dimineata, de la ora 02:00, in “Bell MTS Place” se vor infrunta Winnipeg Jets – New Jersey Devils, intr-un meci din programa NHL.

Motivul pentru care Winnipeg Jets pleaca drept favorita este unul destul de simplu, este mai bine vazuta, jocul a fost unul mult mai bun. In urma cu doar o zi a castigat un mec frumos, a fost 5-2 contra celor de la Coloroado Avalanche, in contextul in care a evoluat tot pe terenul propriu. A fost a doua partida la rand, una dintre ele a fost neasteptat de usor pierduta cu Florida (2-4). Chiar si in aceste conditii, echipa ramane pe locul 6 in Conferinta de Vest, cu 19 puncte, cat si un plus de sase goluri inscrise fata de numarul celor primite. Jets este si una dintre cele mai bune echipe de acasa, are 13 puncte stranse in noua meciuri, americanul Blake Weeleer fiind si omul sau cel mai amenintator, cu trei goluri si 18 pase.

Dincolo de statutul de outsider pe care New Jersey Devils il are, trebuie intai sa-si rezolve problemele cu apararea, deoarece a luat 13 goluri in ultimele doua intalniri, infruntari pe care le-a disputat mereu in deplasare.  Fost 3-7 la Ottawa, cu Sens, pentru ca in meciul anterior as fie din nou umilita de o echipa de pe tereitoriul canadian, Toronto Maple Leafs, scorul acelui duel a fost 1-6. Cu o victorie in sase etape, New Jersey Devils ramane pe ultimul loc in Conferinta de Est, acolo unde are 13 puncte stranse, dar si un deficit de sase goluri, ea fiind si una dintre cele mai slabe echipe din meciurile de pe teren strain.

Cum diferenta dintre ele este una substantiala, ma astept la un joc pe masura si implicit la o victorie a celor de la Winnipeg Nu as exclude nici varianta ca cei mai buni oameni din lotul celor de la Jets sa iasa din nou in evidenta, New Jersey Devils in deplasare a castigat un singur joc, iar restul de sase au fost pierdute, toate fiind decise inca din timpul regulamentar, cu un numar dublu de goluri primite decat cele marcate.