Ponturi NBA : Luka Doncic si cota de 3 – 17.01.2020

Luka Doncic Chicago BUlls
Ponturi NBA : Luka Doncic si cota de 3 - 17.01.2020 - Chicago Bulls @ Dallas Mavericks este meciul zilei din baschet / foto : clutchpoints

Ponturi NBA : Luka Doncic si cota de 3 – 17.01.2020 ( 22:00, Telekom Sport )

Salutari, dupa ce aproape toata luna am hoinarit prin Europa in cautare de meciuri interesante, trecem putin Oceanul si ajungem in Dallas, acolo unde Mavs joaca cu Bulls in meciul zilei din baschet.

Bulls nu se regaseste

La inceputul acestui sezon am spus ca Warriors sau Bulls vor face o surpriza, vor patrunde in play-off si vor trece un tur. Inca imi mentin aceasta afirmatie asupra amandurora. Totusi, la Bulls poate ca sunt subiectiv. Tin cu cei din ” Windy City ” inca de can am inceput sa ma uit la baschet.

Pe cand am inceput sa inteleg baschetul din ce in ce mai bine, am ramas cu amintirea unei faze memorabile dintr-un meci cu Boston de play-off. Inca tin minte cuvintele comentatorului. ” Inbound quick. Backout to Gordon, Gordon looking, Gordon for three..BAANG. Ben Gordon ties the game ! “.

De atunci, dupa accidentarea lui Rose si managementul defectuos al celor din Chicago, fanii acestora s-au ” multumit ” cu eliminari din turul I de play-off sau clasari destul de rusinoase.

Acum, cu LaVine, Markkanen, White sau Porter, Chicago are un mix interesant. Un mix cu o medie de varsta destul de scazuta care, cu toti membri sanatosi, pot face oricand o surpriza placuta.

Totusi, 4 infrangeri la rand nu sunt foarte in regula. Acum, cu mai multi absenti de la Dallas, pot cei din Chicago sa invinga aici si sa isi refaca moralul ?

Luka Doncic e pregatit de un nou meci mare

Luka Doncic este cel mai bun baschetbalist din NBA la aceasta ora. Da, LeBron sau Giannis sunt mult mai spectaculosi, mult mai bine fizic insa ceea ce face Luka la putin peste 20 de ani e la alt nivel.

Baschetbalistul sloven are urmatoarele medii : 27.5 puncte, 9.5 recuperari, 8.8 pase decisive. Practic, copilul asta din Slovenia are aproape meci de meci un triple-double. Este ceva nemaintalnit pana acum in NBA ca un jucator la varsta lui sa joace atat de bine, atat de constant.

Ceea ce il deosebeste de restul este IQ-ul sau baschetbalistic. Este o combinatie intre James Harden, Manu Ginobili si Milos Teodosic dupa parerea mea. O combinatie care este letala in majoritatea cazurilor pentru adversari.

Mizam pe sloven

Luka Doncic vs Bulls
Ponturi NBA : Luka Doncic si cota de 3 – 17.01.2020 – Luka Doncic vrea un nou triple-double vs Bulls

Am rasfoit putin oferta celor de la Betano. Am gasit o chestie destul de interesanta. Cota pentru ca Luka Doncic sa aiba minim 30 de puncte si minim 10 recuperari este de 3.05 si este demna de luat in seama.

Sa nu uitam, Mavs este fara Kleber, Powell, Finney-Smith iar Brunson si Hardaway sunt incerti. Practic, tot greul cade pe umerii lui Doncic si KP.

Astfel, desi toata lumea se asteapta sa se intreaca norma in puncte marcate de ambele echipe, cred ca vom avea un meci cu mai putine puncte marcate decat se asteapta lumea. Posibil sa ma insel, nu neg, insa asa il vad in aparenta.

De aceea voi miza pe sloven. Pare genul de meci in care trebuie sa se intrebuinteze serios si in aparare pentru ca Mavs sa castige meciul.