Connect with us

Formula 1

Ponturi Formula 1 – MP al Qatarului 21.11.2021

Ponturi Formula 1 - MP al Qatarului 21.11.2021 / sursa foto: Digisport

Ponturi Formula 1 – MP al Qatarului 21.11.2021

Cu 3 etape inainte de finalul sezonului de Formula 1, Marele Circ aterizeaza pentru prima data in istorie in Qatar. Max Verstappen si Lewis Hamilton continua lupta pentru titlul mondial si cursa se anunta a fi foarte interesanta. Vom avea parte de 57 de tururi, de 5.3km fiecare, pe un circuit unde depasirile vor fi punctul culminant. 14 puncte sunt intre cei doi piloti de la varful clasamentului, iar pe ei doi ii puteti vedea de la ora 16:00 pe Digisport 1.

Mercedes a prins aripi in lupta pentru titlul mondial, mai ales ca au castigat ultima cursa, foarte importanta, de la Interlagos. Hamilton a condus incredibil, indiferent de cate penalizari a avut parte si pare ca cel de-al 5-lea motor era piesa lipsa pentru el. Depasirea lui Verstappen de la Interlagos a lasat pe toata lumea uimita. Britanicul va incerca sa isi mentina pozitia de pole-position de astazi, insa Verstappen are avantaj primul viraj. Colegul lui Verstappen, Sergio Perez, nu va putea sa il ajute foarte mult, acesta clasandu-se pe 11. In schimb, Bottas ii va face viata grea lui Verstappen, finlandezul ce va concura pentru Alfa Romeo sezonul viitor, pornind de pe 3.

In clasamentul constructorilor, Ferrari si McLaren inca se tachineaza. Avantajul pare a fi de partea italienilor, avand in vedere clasarile de ieri din calificari. Se pot schimba multe pana la final, insa am incredere ca Ferrari va gestiona cum trebuie aceste ultime 3 etape. Leclerc si Sainz Junior pare ca fac o echipa pe cinste, ce ii va putea aduce pe italieni inapoi pe culmea gloriei. Monegascul va avea un traseu greu, dar totul depinde de start. Va pleca de pe locul 13 si spera la un loc in fata lui Ricciardo, care va pleca din spatele sau, de pe locul 14.

Ponturi Formula 1 – MP al Qatarului 21.11.2021 – Alpha Tauri, pion important

In echipa Alpha Tauri, lucrurile par sa se fi imbunatatit pentru Pierre Gasly. Francezul reuseste clasari foarte bune si demonstreaza ca merita un loc in prima echipa RedBull. Francezul pleaca de pe locul 4 astazi si poate avea un rol important in lupta dintre Redbull si Mercedes. Totul depinde de cum va gestiona primul viraj si daca va avea un start mai bun decat finlandezul Bottas. Colegul lui Gasly, Tsunoda, va avea o cursa destul de grea astazi. Va pleca de pe locul 8, dar din spate vor veni Leclerc, Ricciardo si Perez. Se simte lipsta de experienta in tabara japonezului, iar cei de la Alpha Tauri nu pot spera decat ca sezonul urmator va fi mai bun.

CITESTE SI

More in Formula 1