Connect with us

Euro 2020

Austria caută prima ieșire din grupe

Austria caută prima ieșire din grupe

Austria caută prima ieșire din grupe

Pentru naționala de fotbal a Austriei, Euro 2020 este a treia participare la un Campionatul European. Celelalte două prezențe au venit în 2008 și în 2016.

Echipa Austriei a ajuns la Euro 2020 de pe al doilea loc în grupă, depășită de puternica selecționată a Poloniei, dar înaintea Macedoniei de Nord. Selecționata în roșu și alb nu a trecut niciodată de faza grupelor. Încearcă acum minunea. Citește în continuare pentru a vedea cele mai bune cote Euro 2020 în ceea ce îi privește pe Alaba & co.

Austria caută prima ieșire din grupe

În lot, totul se învârte, desigur, în jurul lui Alaba, tocmai plecat de la Bayern Munchen către Real Madrid. Dar mai există și Baumgartner, de la Hoffenheim.

Priceperea antrenorului Franco Foda, 55 de ani, va fi decisivă pentru ieșirea din grupe. Foda este în funcție din 2018. Cu excepția unui sezon la Kaiserslautern, și-a legat cariera de Sturm Graz, timp de două decenii, cu trei trofee ca manager și cinci ca jucător. Foda n-are prea multe soluții. Folosește 15-16 titulari, pe care îi rotește după bunul plac, în funcție de nevoi.

David Alaba, în vârstă de 28 de ani, se pregătește pentru debutul la Real Madrid,  după 13 ani și 28 de trofee la Bayern München. A jucat pe aproape toate posturile din defensivă, dar și mai sus: fundaș stânga, fundaș central, mijlocaș stânga. Forța în picioare și iuțimea în mișcări îl fac extrem de polivalent.

Christoph Baumgartner are 21 de ani și este o necunoscut pentru cei din afara Austriei și Germaniei. Este mijlocaș cu profil ofensiv la Hoffenheim. Are 9 goluri și 7 pase decisive în Bundesliga și în Europa League. La echipa națională de seniori, Chris a debutat în septembrie anul trecut și în 9 luni a jucat de 9 ori și a marcat 3 goluri. Este anunțat titular la Euro. Calitățile lui sunt forța fizică și inteligența.

PARIAZA ACUM PE PARCURSUL AUSTRIEI LA EURO 2020 – COTA 5.50 PENTRU UN SFERT DE FINALA

Baumgartlinger va trebui să fie izvor de pase decisive pentru Arnautovic, singurul atacant pe care Austria va miza meci de meci, zice presa de la Viena.

Lotul Austriei pentru EURO 2020

Portari: Daniel Bachmann (Watford), Pavao Pervan (Wolfsburg), Alexander Schlager (LASK)

Fundași: David Alaba (Bayern), Aleksandar Dragović (Leverkusen), Marco Friedl (Werder Bremen), Martin Hinteregger (Frankfurt), Stefan Lainer (Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Stefan Posch (Hoffenheim), Andreas Ulmer (Salzburg)

Mijlocași: Julian Baumgartlinger (Leverkusen), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Frankfurt), Konrad Laimer (Leipzig), Valentino Lazaro (Internazionale), Karim Onisiwo (Mainz), Marcel Sabitzer (Leipzig), Louis Schaub (Luzern), Xaver Schlager (Wolfsburg), Alessandro Schöpf (Schalke), Christopher Trimmel (Union Berlin)

Atacanți: Marko Arnautović (Shanghai Port), Michael Gregoritsch (Augsburg), Sasa Kalajdzic (Stuttgart)

  • Sistemul de joc (4-2-3-1): A. Schlager; Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer; Ilsanker, Baumgartlinger; X. Schlager, Sabitzer, Alaba; Arnautovic.

CITESTE SI

More in Euro 2020