Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Bellingham, cel mai tanar jucator din istoria EURO

Bellingham, cel mai tanar jucator din istoria EURO

Bellingham, cel mai tanar jucator din istoria EURO

Anglia a reusit in sfarsit sa rupa ghinionul si sa debuteze cu dreptul la un Campionat European. Southgate a fost ajutat de sclipirile lui Phillips & Sterling, iar pe final de partida a stabilit un record.

Bellingham, cel mai tanar jucator din istoria EURO

In fata a 18.000 de suporteri, Anglia a trecut pe Wembley de Croatia – cu scorul de 1:0. Britanicii au suferit mult in repriza secunda, insa reusita lui Sterling din minutul 57 a fost decisiva. Starul celor de la City a parasit terenul in prelungiri, pentru un „standing ovation”. Este o victorie care o plaseaza din nou pe Anglia printre favorite Euro 2020.

Totusi nu acesta este amanuntul cel mai interesant, ci ceea ce s-a intamplat in minutul 82. Harry Kane a fost schimbat de tanarul star al celor de la Dortmund – Jude Bellingham.

La doar 17 ani si 349 de zile, Bellingham si-a trait visul. Jude a reusit sa doboare recordul stabilit de Jetro Willems (18 ani si 71 de zile in 2012), devenit astfel cel mai tanar jucator din istoria EURO. Este cu siguranta un moment de care jucatorul celor de la Dortmund isi va aminti intreaga cariera, iar victoria i-a incununat aceasta dupa-amiaza perfecta.

Iata alte recorduri interesante cu privire la tineri, de-a lungul Campionatelor Europene:

  • Cel mai tanar portar la EURO: Jose Angel Iribar (21 de ani si 108 zile – 1964)
  • Cel mai tanar marcator de la EURO: Johan Vonlathen (18 ani si 141 de zile – 2004)
  • Cel mai tanar jucator intr-o finala EURO: Renato Sanches (18 ani si 328 zile – 2016)
  • Cel mai tanar marcator intr-o finala EURO: Petro Anastasi (20 de ani si 63 de zile – 1968)

Cine este Jude Bellingham?

Jude Bellingham s-a nascut pe data de 29 Iunie 2004, la Sourbridge (Anglia). Junioratul l-a efectuat la Birmingham, iar in 2020 conducerea celor de la Borussia Dortmund a pus ochii pe el. Acestia nu au stat pe ganduri si l-au achizitionat pentru 22.75 de milioane de lire sterline, integrandu-l imediat in prima echipa. De atunci Bellingham a evoluat de 29 de ori in tricoul galben-negru – marcand si un gol.

Bellingham a trecut pe la toate nationalele de juniori pana sa fie luat sub comanda lui Gareth Southgate. Acesta l-a folosit in 4 partide inainte de Campionatul European, iar acum i-a oferit acestuia si marele debut. La doar 17 ani Bellingham impresioneaza prin tenacitate si cu siguranta va deveni un pilon de baza in nationala britanica.

Ramane de vazut daca va incepe titular contra Scotiei si daca isi poate influenta in bine nationala, in ceea ce priveste cote Euro 2020.

Pariaza pe parcursul Angliei la EURO 2020!

Daca ai gasit informatii utile in articolul „Bellingham, cel mai tanar jucator din istoria EURO”, ne poti ajuta cu un LIKE & SHARE. Iti multumim!

CITESTE SI

More in Euro 2020