Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Cele mai mari minuni din istoria Euro

Cele mai mari minuni din istoria Euro

Cele mai mari minuni din istoria Euro

Europenele de fotbal încep pe 11 iunie 2021 având o listă clară a favoritelor: Germania, Franța, Anglia, Portugalia, Belgia, Spania și Italia. În mod normal, potrivit calculelor hârtiei, dintre aceste reprezentative se va alege învingătoarea la turneul final continental multinațional. Pe parcursul competitiei vom incerca sa profitam de cele mai bune cote EURO 2020.

Cote castigatoare EURO 2020 inainte de turneu

Cele mai mari minuni din istoria Euro

În linia a doua sunt plasate țări cu tradiție sau având nume importante în lot, precum Olanda sau Croația, dar care nu par pregătite să dea marea lovitură. Totuși, fotbalul oferă speranțe că, atunci când astrele se aliniază perfect, cei mici își fac cumva loc până în vârful ierarhiei.

Ultimele exemple vestice sunt Leicester, campioană în Anglia, în 2016 (au fost lăsate în urmă trupe mari ca Manchester United, Manchester City, Arsenal Londra și Liverpool), și, în sezonul abia încheiat, titlul câștigat de Lille în Franța contra unor forțe ca PSG, Olympique Lyon sau AS Monaco.

La nivel de turneu final european, două minuni au uluit lumea fotbalului: Danemarca 1992 și Grecia 2004.

EURO 1992 – Danemarca

La turneul final din 1992, găzduit de Suedia, Danemarca a ajuns întâmplător, cu statul de invitată. Iugoslavia, calificată pe teren, a fost exclusă din motive politice, anume războiul de secesiune. Așa că a fost invitată Danemarca, a decis UEFA.

Reunită de pe plajă, Danemarca s-a strecurat până în finală, iar acolo a dat peste Germania. La Goteborg, Danemarca s-a impus cu 2-0 în fața nemților, șocând o lume întreagă. Nordicii îi aveau în echipă pe legendarul portar Peter Schmeichel și pe mijlocașul ofensiv Brian Laudrup. Certat cu selecționerul Richard Moeller-Nielsen, Michael Laudrup a ratat ocazia de a deveni campion european.

COTA 50.00 CA DANEMARCA SA CASTIGE EURO 2020!

EURO 2004 – Grecia

12 ani mai târziu, Portugalia a disputat acasă Europenele. Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Rui Costa, Pauleta, Deco și Nuno Gomes au pus șampania la rece cu mult timp înainte de startul competiției. Lusitanii au adus și un antrenor care să le vorbească pe limba lor, brazilianul Luiz Felipe Scolari, campion mondial cu naționala țării lui, cu doi ani înainte.

N-a fost să fie însă. În finală, în calea Portugaliei a apărut Grecia. Elenii au învins cu 1-0, a decis reușita atacantului Charisteas. Un fotbal inestetic, bazat pe defensivă ermetică, i-a adus succesul selecționatei care-l avea pe bancă pe germanul Otto Rehhagel. După campania glorioasă cu ”motorul Otto”, microbiștii au rămas în memorie cu nume precum Seitaridis, Dellas, Zagorakis, Karagounis sau Katsouranis. Grecia nu este calificată la turneul final din această vară.

Cine ar putea fi Danemarca din 1992 sau Grecia anului 2004? Dacă vreți să aruncați un leu, fără să vă pese că îl pierdeți, o puteți face, spre exemplu, mizând pe debutanta Macedonia de Nord, care are cota 501 la victoria finală.

CITESTE SI

More in Euro 2020