Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Danemarca se bazează pe flerul lui Eriksen

Danemarca se bazează pe flerul lui Eriksen

Danemarca se bazează pe flerul lui Eriksen

Danemarca a fost întotdeauna o selecționată ordonată, cu fotbaliști liniari, dar capabili de rezultate demne de nivelul de trai din respectiva țară nordică. În Grupa B o așteaptă Belgia, Rusia și Finlanda. Așadar, sunt ceva speranțe pentru locul doi, care trimite direct în optimile de finală. Deși nu se numără printre favorite Euro 2020, Danemarca poate face o figură frumoasă la acest turneu final!

Danemarca se bazează pe flerul lui Eriksen

În meciurile de calificare pentru Euro 2020, danezii au reușit să nu piardă: patru victorii și patru remize. Locul doi în grupă, după o altă națională liniară, Elveția, cu 16 goluri marcate în opt jocuri. Naționala nordică revine la Campionatul European după ce nu a reușit să se califice la Euro 2016.

Kasper Hjulmand, 49 de ani, s-a alăturat băncii tehnice a Danemarcei în iulie 2020, în locul lui Hareide. Antrenorul a condus echipa națională în Liga Națiunilor și în calificările pentru Cupa Mondială 2022. A antrenat la Nordsjælland, din 2011 până în 2014, câștigând campionatul danez. Apoi, o experiență în Germania, la Mainz, pentru un sezon, urmată de întoarcerea acasă, tot la Nordsjælland, până în 2019.

Danemarca are tradiție la Euro, iar bomba a detonat-o, se știe, în 1992: 1964 locul 4, semifinale 1984, grupe 1988, campion 1992, 2000 grupe, 2004 sferturi de finală, grupe 2012.

Dacă poarta este pe mâini sigure, la Kasper Schmeichel, jocul în teren îl face Christian Eriksen. Mijlocașul de creație care a lăsat-o pe Tottenham pentru Italia a început sezonul pe bancă la Inter Milano, campioana din Serie A, dar treptat l-a convins pe Antonio Conte, în ultimele meciuri, că merită mai multe minute.

Cotă de 5.00 pentru Eriksen să fie cel mai bun marcator al danezilor la EURO 2021

Născut în ’92, Erksen are pe conștiință eroarea de la Cupa Mondială din 2018, când greșeala lui de la penalty a costat eliminarea echipei în optimile de finală împotriva Croației. În radarul atenției ar putea intra Andreas Skov Olsen, atacant la Bologna: 2 goluri și 3 pase decisive în 26 de apariții în Serie A. În octombrie anul trecut, Olsen a avut parte de un debutul excelent, gol pentru echipa națională în meciul împotriva Feroe.

Lotul danezilor pentru EURO 2021 (2020)

Portari: Jonas Lössl (Midtjylland), Frederik Rønnow (Schalke), Kasper Schmeichel (Leicester)

Fundași: Joachim Andersen (Fulham), Nicolai Boilesen (Copenhagen), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Jørgensen (Copenhagen), Simon Kjær (AC Milan), Joakim Mæhle (Atalanta), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jannik Vestergaard (Southampton)

Mijlocași: Anders Christiansen (Malmö), Thomas Delaney (Dortmund), Christian Eriksen (Inter Milan), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Daniel Wass (Valencia)

Atacanți: Martin Braithwaite (Barcelona), Andreas Cornelius (Parma), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Kasper Dolberg (Nice), Andreas Skov Olsen (Bologna), Yussuf Poulsen (Leipzig), Jonas Wind (Copenhagen)

  • Sistem de joc (4-2-3-1): Schmeichel; Mahele, Christensen, Kjaer, Wass; Hojbjerg, Delaney; Skov, Damsgaard, Eriksen; Poulsen.

Dacă apreciezi articolul nostru ”Danemarca se bazează pe flerul lui Eriksen”, ne poți ajuta cu o distribuire. Îți mulțumim!

CITESTE SI

More in Euro 2020