Connect with us

Euro 2020

De ce mizează Germania pe veterani

De ce mizează Germania pe veterani

De ce mizează Germania pe veterani

Germania se pregătește să debuteze la Campionatul European de fotbal în cantonamentul de la Seefeld. Naționala ”panzerelor” are în program două jocuri de verificare, cu Danemarca și cu Letonia, pe 7 iunie. Cu o generație aflată la apusul carierei, Germania nu se mai află în top atunci când vorbim de principalele favorite Euro 2020.

De ce mizează Germania pe veterani

Selecționerul Joachim Low este tot mai des confruntat cu întrebarea legată de readucerea în lot a veteranilor Mats Hummels, fundaș de 32 de ani, și Thomas Muller, atacant de 31 de ani. Asta în condițiile în care Spania pregătește un schimb de generații și l-a lăsat acasă pe veteranul Sergio Ramos, 35 de ani, care era și căpitanul echipei.

Joachim Low, care a anunțat că părăsește naționala după acest turneu final indiferent de rezultat, susține că nu și-a propus să schimbe liniile și amintește că a încercat să facă o selecție care să țină cont de forma de moment a fotbaliștilor.

Bayern Munchen, scheletul echipei naționale

Iar ”blocul Bayern Munchen” trebuie păstrat cât se poate de intact. Asta s-a văzut la amicalul cu Danemarca, scor 1-1, când Muller a refăcut în atac tricoul de la Bayern, cu Sane și cu Gnabry. Gruparea bavareză are 9 titluri consecutive în Bundesliga.

Chiar dacă joacă acum la Borussia Dortmund, Hummels a trecut pe la Bayern, de unde a plecat în 2019, și cunoște jocul echipei bavareze. Așadar, totul în naționala Germaniei se face în ”stilul Bayern”.

În ceea ce privește cote Euro 2020, Germania este cotată cu 10.00 pentru câștigarea turneului!

Manuel Neuer, liderul celor de la Bayern și de la națională, le oferă încredere fanilor germani: „Avem o echipă bună și posibilitatea de a parcurge un drum lung la Euro 2020. Suntem motivați și putem face ceva deosebit în această competiție. Avem de jucat numai finale. Trebuie să ne antrenăm pentru a putea învinge pe toată lumea. Germania are mijloacele să câștige împotriva oricui “.

Despre viitor, Neuer (35 de ani) a spus că n-are de gând să se retragă, după plecarea lui Low și aducerea în postura de selecționer a lui Hans-Dieter Flick, ultima oară la Bayern: „Nu am intenția de a-mi încheia cariera, iar faptul că joc pentru echipa națională nu depinde de cine va fi antrenor după Low, ci de starea mea de sănătate”.

Germania se află în Grupa F la Europene, alături de Franța, Ungaria și de Portugalia. GNT ți-a pregătit deja informații și ponturi pariuri Euro pentru acest cvartet.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”De ce mizează Germania pe veterani”, ne poți ajuta cu un LIKE & SHARE. Îți mulțumim!

CITESTE SI

More in Euro 2020