Connect with us

Euro 2020

Dezamăgește Anglia din nou?

Dezamăgește Anglia din nou?

Dezamăgește Anglia din nou?

Anglia este deja pe lista dezamăgirilor la actuala ediție de Europene, deși nu a pierdut niciun joc în Grupa C. Naționala lui Southgate era văzută una dintre favoritele Euro 2020 în ceea ce privește trofeul.

Londonezul Harry Kane este imaginea suferindă a naționalei – un om care a fost plasat în topul golgheterilor Euro 2020. Căpitanul Albionului nu are niciun gol marcat în două etape și a fost schimbat cu Scoția, pentru a oferi echipei mai multă energie, după cum s-a exprimat selecționerul Gareth Southgate.

Dezamăgește Anglia din nou?

Neputința din jocul cu Scoția i-au mâhnit pe comentatorii din Insulă. Anglia beneficiază de avantajul terenului propriu, dar nu domină jocurile așa cum o face Italia sau chiar Olanda. Tocmai de aceea vedem un trend ascendent în ceea ce privește cotele Euro 2020 ale britanicilor.

Pariază pe victoria Angliei contra Cehiei!

Cehii sunt surprinzătorii lideri în Grupa C, au patru puncte și dau golgheterul competiției după primele două runde, Patrick Schick. Anglia are tot 4 puncte, dar un golaveraj mai slab. Remiza avantajează Cehia, o echipă masivă, care tace și face.

Cele două meciuri de calificare dintre cele două echipe s-au încheiat cu câte o victorie de fiecare parte. Anglia a câștigat cu scorul de 5-0 la Wembley (22 martie 2019), în timp ce în manșa a doua, disputată la Eden Arena din Praga, Cehia a câștigat cu 2-1. A fost prima victorie a Cehiei împotriva Angliei, care pierduse de două ori în 13 jocuri împotriva Cehoslovaciei.

Ultima înfrângere a fost 2-1 la Bratislava, în octombrie 1975. Aceasta va fi prima confruntare în finala unui campionat european, dar Anglia și Cehoslovacia se întâlniseră deja în faza grupelor la Cupa Mondială. În 1970, la Guadalajara (Mexic), Anglia a câștigat cu 1-0, repetând succesul 12 ani mai târziu, la Bilbao (Spania), scor 2-0.

Continuă evoluțiile bune ale cehilor?

Republica Cehă s-a calificat întotdeauna din grupe la Campionatul European, după separarea Cehoslovaciei din 1993. Au câștigat turneul ca Cehoslovacia în 1976 și au ajuns în finală în 1996, prima lor participare ca Republica Cehă, când au pierdut împotriva Germaniei.

Republica Cehă a ajuns de asemenea în semifinale la Euro 2004 și în sferturile de finală la Euro 2012. Anglia participă pentru a zecea oară la Campionatul European: a terminat pe locul trei în 1968 și a ajuns în semifinale în fața propriului public în 1996.

Anglia a obișnuit să dezamăgească la Euro, însă de această dată toate ponturile Euro 2020 îi dau pe englezi drept câștigători în această înfruntare. Îi lipsește titlul european, fiind singura mare putere care n-are nici măcar o finală la turneele continentale.

CITESTE SI

More in Euro 2020