Connect with us

Euro 2020

După mai bine de 20 de ani

După mai bine de 20 de ani

După mai bine de 20 de ani

Anglia se întoarce pe cai mari de la Roma, orașul în care a obținut biletele pentru semifinale Europenelor. Triumful cu Ucraina, din sferturile de finală, a fost categoric, scor 4-0, și dătător de optimism pentru primul titlu european din istorie a selecționatei ”Three Lions”.

După mai bine de 20 de ani

Iar căpitanul Kane, cu o dublă, s-a trezit la timp și nu-l mai lasă singur pe Sterling să aducă victoriile și calificările. A intrat atacantul celor de la Spurs pe lista favoriților la lista de golgheteri Euro 2020?

În urmă cu 25 de ani, naționala Angliei juca în semifinale acasă, la Euro 1996. Au trecut de atunci 9.138 de zile și 1.305 duminici. A fost un Germania – Anglia, pe vechiul Wembley, cu Southgate, acum selecționerul Albionului, ratând de la 11 metri. Pe bancă era Venables, iar pe teren zburdau Gascoigne, Pearce, Sheringham și Shearer. Anglia nu doar că n-a câștigat vreodată Europenele, dar nici măcar nu și-a făcut loc în vreo finală continentală.

Și Danemarca, după 2-1 în sfertul de finală cu Cehia, revine într-o semifinală după mai bine de 20 de ani. Mai precis, după 29 de ani, câți au trecut de la Euro 1992, când trupa lui Schmeichel câștiga turneul final. De atunci, doar lacrimi și suspine, ca și pentru selecționata ”Three Lions”.

Danemarca, surpriza frumoasă a acestei competiții

Danemarca este singurul ”intrus” din careul de ași, raportându-ne la favoriți Euro 2020. Nu are talia Italiei, Spaniei sau a Angliei, deși față de britanici au palmares mai bun. Campionatul intern este modest, nicidecum de talia Premier League.

Jocurile par făcute pentru Anglia, care se apropie de o finală cu Italia sau cu Spania. Dintre cele patru formații din semifinale, Spania, Italia, Anglia și Danemarca, toate au disputat meciurile din grupe acasă. Iar asta le-a ajutat evident, cel mai mult pe danezi, care au obținut ișirea din grupe cu o victorie în ultima etapă contra Rusiei, la Copenhaga, după două eșecuri, cu Finlanda și cu Belgia.

It’s coming home…”, este hitul zilei în Anglia. Fotbalul se întoarce acasă, iar Anglia joacă 6 meciuri din 7 posibile pe Wembley. Este cea mai avantajată formație dintre toate cele 32 prezente, conform tragerii la sorți.

RPARIAZĂ PE SEMIFINALA EURO DINTRE ANGLIA ȘI DANEMARCA!

CITESTE SI

More in Euro 2020