Connect with us

Euro 2020

”El Clasico” numărul 38

”El Clasico” numărul 38

”El Clasico” numărul 38

Spania – Italia, semifinala de marți de la Londra, este socotit un ”clasic” la nivel european. Vorbim despre două favorite Euro 2020, care vor da totul pentru un loc în finală.

Spaniolii sunt bucuroși că dau peste italieni. Statistica din istoria recentă îi avantajează și le oferă curaj. Cele două reprezentative s-au duelat în sferturile de finală din 2008, în finala din 2012 și în ”optimile” din 2016. Când Italia a pierdut duelurile directe, adică în 2008 și în 2012, Spania a câștigat Campionatul European. Ibericii își fac însă griji pentru palmaresul confruntărilor directe.

”El Clasico” numărul 38

La meciuri directe este egalitate perfectă. Din 37 de jocuri internațional, 11 victorii au revenit fiecărei echipe, iar 15 partide s-au terminat la egalitate. Cine va învinge acum, va trece în avantaj.

Forma de moment ”joacă” de partea italienilor. „Catenaccio” a fost pus puțin deoparte de către Roberto Mancini, care a construit o echipă mai ofensivă și mai fiabilă ca întotdeauna: peninsularii au înlănțuit 13 victorii consecutive și 32 de jocuri fără a pierde.

Cote Betano Italia vs Spania – Semifinale EURO 2020

Spaniolii spun despre italieni că sunt ca o piatră dură. Dar Italia l-a pierdut pe Spinazzola și nu se știe cât va conta. Aceștia îl au pe Gigio Donnarumma, care la 22 de ani face un turneu final mare. Noul portar al celor de la PSG apare pe locul 20 de la Euro, cu doar 6 parade în 5 partide (față de 21, câte are liderul acestui top, elvețianul Sommer). Dar nu e vina lui că are o apărare betonată.

Donnarumma – urmașul lui Buffon

Donnarumma, care a debutat la 16 ani în Serie A, a primit gol doar de la Austria, în optimile de finală, și din penalty, de la Lukaku, în ”sferturi”. A ținut intactă poarta Italiei pentru 1.168 de minute, depășindu-l pe uriașul Dino Zoff, cu 1.143 de minute. Până acum, singurul care nu a primit gol până în sferturile de finală, englezul Jordan Pickford este pe locul 18, cu 7 parade. Așadar, nu cel mai bun punctează în astfel de clasamente, ci cel mai ”bombardar” portar.

Italia este o echipă care nu se teme de nimeni la acest Euro, în vreme de Spania a adus cu sine anumite incertitudini, aplificate de Covid. Până și De Bruyne s-a închinat în fața puterii care l-a doborât: ”Italia este o echipă de prim rang”. Raportându-ne la ponturi pariuri Euro 2020, trebuie să recunoaștem faptul că Italia este favorită.

CITESTE SI

More in Euro 2020