Connect with us

Euro 2020

Euro 2020, prima mare competiție cu stadioane mai mult goale

Istoria meciurilor de deschidere la EURO

Euro 2020, prima mare competiție cu stadioane mai mult goale

Prezența spectatorilor la meciurile de la Campionatul European este un subiect sensibil, accesul fiind îngreunat de pandemia care a sugrumat lumea întreagă. Chiar dacă în Europa s-au relaxat măsurile restrictive, o singură țară, Ungaria, și-a asumat riscul să primească spectatori pe întreaga arena din Budapesta.

Celelalte orașe au ales un procent, nu mai mic însă de 25%. Singura excepție: arena din Munchen. Prezența fanilor în tribune poate influența mult fiecare partidă, așadar e bine să ținem cont de astfel de lucruri atunci când vrem să plasăm pariuri Euro 2020.

Euro 2020, prima mare competiție cu stadioane mai mult goale

Încă de la început, UEFA a impus ca meciurile să se dispute cu spectatori, după un control strict în prealabil. Condiția oficialilor a fost ca fiecare gazdă să poată aduce în tribune măcar un sfert din capacitatea totală a arenelor.

Guvernul Danemarcei a fost primul care a confirmat că meciurile de la Copenhaga vor fi disputate în fața a cel puțin 11.000 de suporteri. Londra s-a oferit să permită accesul a cel puțin 17.000 de fani, cu mențiunea că numărul poate crește, în funcție de evoluția situației sanitare din Anglia.

Au fost și orașe care au pierdut, după ce nu și-au asumat riscuri. Dublin și Bilbao nu au putut satisfice solicitările UEFA, așa că și-au pierdut pe parcurs dreptul de a organiza partide. Astfel, jocurile din aceste orașe au fost mutate la Saint Petersburg și la Sevilla.

Munchen, capitala fotbalului german, locul unde Bayern câștigă titlul de nouă sezoane consecutive, a exprimat dubii, dar, până la urmă, și-a păstrat drepturile de a găzdui competiția.

Situația orașelor ce găzduiesc EURO 2020 (2021)

 • Amsterdam – cel puțin 25% (posibilitate de creștere)
 • Baku – 50% (fără spectatori străini, în afara cetățenilor echipelor participante)
 • București –  el puțin 25% (posibilitate de creștere)
 • Budapesta – capacitate maximă
 • Copenhaga – 25% – 33% (posibilitate de creștere)
 • Glasgow – 25%
 • Londra – cel puțin 25% (posibilitate decreștere)
 • München – cel puțin 20%
 • Roma – cel puțin 25% (posibilitate de creștere)
 • Sankt Petersburg – cel puțin 50% (posibilitate de creștere)
 • Sevilla – 30%

Fiecare țară a stabilit un protocol obligatoriu de respectat de către cei care doresc să intre la meciuri. În cazul României, procedura de acces spune explicit că deținătorii de bilete la meciurile de pe Arena Naționaă trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19.

Dreptul de a intra pe stadion îl au persoanele vaccinate împtriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea rapulului, persoanele care prezint un test PCR mai vechi de 72 de ore înainte de startul partidei la care doresc să asiste, persoanele aflate în perioada 15-90 și ulterioară confirmării a faptului că este infectat cu COVID-19, precum și persoanele care prezintă un rezultat negativ de la o unitate medicală a unui test antigen rapid, dar nu mai vechi de 24 de ori înainte de începerea jocului respectiv.

PARIAZA PE CAMPIONATUL EUROPEAN DIN 2021!

Ca și în cazul accesului în cluburi, organizatorii verifică doar prezența documentelor solicitate, nu și autenticitatea lor. Autoritatea privind depistarea falsurilor o au doar polițiștii.

În cazul în care ai găsit informații utile în articolul ”Euro 2020, prima mare competiție cu stadioane mai mult goale”, ne poți ajuta cu un Like & Share. Îți mulțumim!

CITESTE SI

More in Euro 2020