Connect with us

Euro 2020

Explodează Mbappe pe Arena Națională?

Explodează Mbappe pe Arena Națională

Explodează Mbappe pe Arena Națională?

Bucurie pentru suporterii francezi care au confundat Budapesta cu București, trezindu-se în România în loc de Ungaria, înaintea jocului cu Portugalia. Luni au ocazia să vadă Franța pe Arena Națională.

Campioana lumii vine în România pentru un duel aparent inegal cu Elveția, formație căreia Italia i-a administrat un nemilos 3-0 în Grupa A. Vorbim totuși despre una dintre marile favorite Euro 2020.

Explodează Mbappe pe Arena Națională?

În etapa a treia din faza grupelor, campioana mondială a remizat cu Portugalia, scor 2-2, dar a terminat prima în Grupa F. Iar atacanții ”cu probleme” în primele două runde au început să marcheze.

Primul care a alungat critica și presiunea este Karim Benzema. „Am simțit presiunea țării – spune Benzema – dar acum mă bucur de moment alături de toată lumea”. Selecționerul Didier Deschamps zâmbește: ”Fericit pentru el, dar acum începe un alt European”.

Franța vine galonată din Grupa F, o grupă care și-a respectat promisiunea și a oferit tensiune și spectacol. A fost o grupă echilibrată (cea mai ”scurtă” dintre toate, cu 4 echipe întinse pe distanța a 3 puncte), intensă, cu surprize și a avut suspans până în prelungirile ultimei etape.

După ce Benzema s-a descătușat cu două goluri în poarta Portugaliei, probabil va veni rândul lui Mbappe să se treacă pe lista marcatorilor. Până la urmă, Kylian s-a numărat la începutul turneului printre pretendenții la titlul de golgheter Euro 2020.

Francezii au absențe în defensivă

Franța are probleme de lot, în special pe banda stângă. Lucas Hernandez și Lucas Digne sunt accidentați, iar Deschamps va trebui să ”plombeze”. Nu va lipsi stoperul Raphael Varane.

Reușește Mbappe să trimită primul șut pe poartă al meciului? PARIAZĂ LA O COTĂ DE 6.00!

În presa franceză, antrenorul român Loți Boloni îl laudă pe stoperul de la Real Madrid, pe care l-a promovat la Lens, în 2011: ”Varane este unul dintre marii apărători francezi din toate timpurile. La Lens am spus că ar putea fi ceea ce Ronaldo este pentru atacanți”.

Raymond Domenech, fost selecționer al Franței, vede Italia ca ”unica echipă care confirmă că are personalitate și convinge”. Domenech a stat pe banca Franței la finala Mondială din 12006, cedată la Berlin în fața Italiei lui Marcelo Lippi.

Elveția se prezintă pe Arena Națională cu lotul său linar, fără nume stelare, probabil decisă să se apere de atacurile furibunde ale ”cocoșilor”.

CITESTE SI

More in Euro 2020