Connect with us

Euro 2020

Fanii Macedoniei de Nord au protestat împotriva schimbării echipamentului la EURO 2020

Fanii Macedoniei de Nord au protestat împotriva schimbării echipamentului la EURO 2020

Fanii Macedoniei de Nord au protestat împotriva schimbării echipamentului la EURO
2020

Situație tensionată la naționala de fotbal a Macedoniei de Nord, selecționată care face parte din Grupa C la EURO 2020, alături de Austria, Olanda și Ucraina, și poate fi văzută la București pe 13 iunie, contra Austriei, și pe 17 iunie, cu Ucraina.

Fanii Macedoniei de Nord au protestat împotriva schimbării echipamentului la EURO

Fanii au reacționat vehement împotriva noilor tricouri, care ar fi trebuit folosite la turneul final. Kit-ul propus de sponsorul tehnic n-a fost pe placul suporterilor, din pricina liniilor bizare, dar mai ales a culorii stridente.

Astfel, după proteste vehemente pe rețelele de socializare, federația de la Skopje a decis să revină la vechiul echipament. Noul tricou ar fi trebuit să fie folosit la EURO 2020, iar federația anunțase la forul continental modificarea. Doar că schimbarea nu se va mai face, urmare a presiunii exercitată de public.

Vechiul tricou al nationalei Macedoniei de Nord

Ce i-a deranjat atât de tare pe fani, încât să facă scandal? În primul rând, culoarea. Este vorba despre un roșu închis, culoarea vinului. În trecut, ei fuseseră obișnuiți cu un roșu clasic, considerat mult mai plăcut ochilor.

Lucrurile s-au îndreptat prin intervenția fermă a lui Muamed Sejdini, președintele Federației de Fotbal din Macedonia de Nord: ”Mă simt obligat să intervin în discuțiile legate de noul tricou. Între timp, îmi pare foarte rău pentru reacțiile negative venite dinspre public. Suntem conștienți de faptul că tricoul echipei naționale are o mare importanță, iar purtarea lui este o onoare pentru fiecare jucător”.

N-au fost doar vorbe goale, ci și o acțiune concretă. Sejdeni a pus mâna pe telefon și sunat la Nyon, anunțând că Macedonia de Nord va evolua cu vechiul echipament, după protestele suporterilor: ”În calitate de președinte, îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat și anunț că la Campionatul European vom juca cu actualul nostru tricou (n.r. – vechiul). Acordăm multă importanță fanilor noștri și nu am vrea niciodată să trimitem echipa la Europene cu un echipament neaprobat de ei”. Schimbarea echipamentului este permisă în acest moment.

PARIAZA PE MACEDONIA DE NORD LA EURO 2020

Lotul Macedoniei de Nord la EURO 2020

Portari: Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano), Damjan Siskovski (Doxa Katokopia), Riste Jankov (Rabotnicki)

Fundasi: Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb), Visar Musliu (Fehérvár), Egzon Bejtulai (Shkëndija), Kire Ristevski (Újpest), Gjoko Zajkov (Charleroi), Darko Velkovski (Rijeka), Ezdzan Alioski (Leeds)

Mijlocasi: Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Enis Bardhi (Levante), Stefan Spirovski (AEK Larnaca), Boban Nikolov (Lecce), Tihomir Kostadinov (Ružomberok), Ferhan Hasani (Partizani), Eljif Elmas (Napoli), Daniel Avramovski (Kayserispor), Darko Curlinov (Stuttgart), Marjan Radeski (Akademija Pandev)

Atacanti: Goran Pandev (Genoa), Aleksandar Trajkovski (Mallorca), Ivan Trickovski (AEK Larnaca), Vlatko Stojanovski (Chambly), Krste Velkovski (Sarajevo), Milan Ristovski (Spartak Trnava)

Macedonia de Nord s-a calificat în premieră la un Campionat European. În preliminariile Cupei Mondiale de fotbal Qatar 2022, Macedonia de Nord este în Grupa J, alături de Germania, România, Islanda, Armenia și Liechtenstein.

CITESTE SI

More in Euro 2020