Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Finlanda visează la egalul calificării

Finlanda visează la egalul calificării

Finlanda visează la egalul calificării

Finlanda se află în situația să atace Belgia, obiectiv pentru a cărui îndeplinire are nevoie de mult curaj și de multă calitatea fotbalistică. Nu mai vorbim despre plămâni proaspeți.

Nordicilor le-ar prinde bine și o remiză, mai ales că Belgia va prinde sigur primul loc, dacă nu va pierde. Însă, cine poate garanta că belgienii care vor veni de pe bancă o vor lăsa mai moale și nu vor trage tare pentru un loc în echipă, din ”optimi” încolo. Vorbim totuși despre una dintre principalele favorite Euro 2020.

Finlanda visează la egalul calificării

Aflată la prima participare, Finlanda este aproape de un moment magic. Deși nordicii teoretic nu aveau șanse din punct de vedere al cotelor Euro 2020, aceștia sunt la un pas de optimi. Finlanda a început uluitor în Grupa B, cu 1-0 contra Danemarcei, apoi s-a stins contra Rusiei. Energia lotului este în scădere, iar Belgia intră cu baterii noi în ultimul meci din grupă.

Trupa lui Markku Kanerva trăiește de pe urma golului marcat de Joel Phojanpalo în poarta danezilor, partidă marcată de un moment dramatic. Va fi primul meci între Belgia și Finlanda la un Campionat European sau Cupa Mondială.

Există 11 dueluri precedente între aceste două echipe naționale: 3 victorii ale Belgiei, 4 ale Finlandei și 4 egaluri. Belgia a câștigat ultima oară pe 9 octombrie 1968, când a existat un bombastic 6-1, cu un hat-trick de la Odilon Polleunis.

Cote Unibet Finlanda vs Belgia – Ponturi EURO 2020

A fost cea de-a treia victorie a Belgiei în primele patru meciuri împotriva Finlandei, cu patru victorii finlandeze și trei egaluri care au urmat de atunci. Ultimul meci datează din iunie 2016, într-un amical: 1-1 cu goluri de Hamalainen și Lukaku.

Lukaku, punct de referință 

Se pare că Romelu Lukaku va fi păstrat în primul 11, atacantul râvnind la titlul de golgheter al competiției. Are două goluri și contra Finlandei este multă pâine de mâncat. Lukaku traversează o formă sportivă excepțională.

Transformarea fizică a lui Romelul Lukaku are legătură cu dieta. Tancul ”Big Rom” și-a transformat fizicul în decurs de câteva luni. La Manchester United, cântărea aproape 100 de kilograme.

Vina alimentației slabe și a mâncării nedorite. Acum este la vârf: dieta care l-a transformat include o mulțime de pește și piept de pui, fructe, legume, paste shirataki.

Belgianul a declarat că mutarea în Italia l-a schimbat, l-a făcut mai puternic și l-a ajutat să fie decisiv în sezonul în care Inter Milano a câștigat titlul.

CITESTE SI

More in Euro 2020