Connect with us

Euro 2020

Fostul șomer Robertson conduce Scoția la Europene după 25 de ani

Fostul șomer Robertson conduce Scoția la Europene după 25 de ani

Fostul șomer Robertson conduce Scoția la Europene după 25 de ani

Scoția va fi condusă din teren de un jucător defensiv, Andrew Robertson, de la Liverpool. El a fost desemnat să fie căpitanul echipei naționale la turneul final. La mijlocul terenului, barajul echipei va fi dirigat de McTominay, un element cu apariții dese la Manchester United, în timp ce Dykes este atacantul central de referință.

Fostul șomer Robertson conduce Scoția la Europene după 25 de ani

Au trecut 25 de ani de când Scoția a bifat ultimul european. Iar urcușul de acum se datorează victoriilor din play-off împotriva Israelului și Serbiei, ultimul succes venind la penalty-uri.

Pe bancă stă Steven Clarke, un personaj căruia îi place să vorbească puțin și să facă multe. I se spune ”Timidul” sau ”Taciturnul”. Adus în 2019 la cârma naționalei scoțiene, a reușit minunea calificării. Scoția la Euro înseamnă doar a treia participare, niciodată mai sus de grupe: 1960-1964: nu participă; 1968-1988: necalificare; 1992: grupe; 1996: grupe; 2000-2016: necalificare.

Robertson a avut traseul miraculos de la șomer la campion. În urmă cu nouă ani, n-avea unde lucra și se plângea astfel pe rețelele de socializare: ”Această viață fără bani este de rahat, am nevoie de un loc de muncă”.

Mâna de ajutor i-a venit de la Queen’s Park, din a doua ligă scoțiană. Astăzi, are toate titlurile posibile cu Liverpool. Are 27 de ani, dar în ultimul sezon a bifat peste 50 de jocuri. Betano nu le ofera prea multe sanse scotienilor, carora le atribuie o cota de 1.65 sa paraseasca inca din faza grupelor competitia.

Crezi ca Scotia poate ajunge pana in sferturi? Pariaza pe o cota de 10.00!

Reușește Robertson să își ducă naționala în fazele eliminatorii?

Și Ryan Christie este un jucător de urmărit, anunță presa scoțiană. Provine din familie cu fotbalul în sânge. Tatăl său, Charlie, a fost șeful academiei de tineret de la formația Inverness. Acolo, Celtic l-a ochit pe Ryan la doar 20 de ani, în 2015. Născut în 1995, a marcat 4 goluri în 18 jocuri pentru Scoția. Anul trecut, Lazio Roma, care l-ar avea pe listă și pe Ianis Hagi de la Glasgow Rangers, l-a dorit, dar a considerat că trebuie să-l mai lase la dospit. Italienii s-ar putea decide după ce îl vor vede ala Euro.

Lotul Scoției pentru EURO 2020:

Înainte de a plasa pariuri Euro 2020 pe naționala Scoției, este bine să aruncați o privire peste lotul naționalei ce îi are în componență pe Robertson, Billy Gilmour sau McTominay.

Portari: Craig Gordon (Hearts), David Marshall (Derby), Jon McLaughlin (Rangers)

Fundași: Liam Cooper (Leeds), Declan Gallagher (Motherwell), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Celtic), Scott McKenna (Nottingham Forest), Stephen O’Donnell (Motherwell), Nathan Patterson (Rangers), Andy Robertson (Liverpool), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Arsenal)

Mijlocași: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Celtic), John Fleck (Sheffield United), James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (Newcastle United), Billy Gilmour (Chelsea), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), David Turnbull (Celtic)

Atacanți: Ché Adams (Southampton), Lyndon Dykes (QPR), Kevin Nisbet (Hibernian)

  • Sistemul de joc (3-4-2-1): Marshall; Patterson, Cooper, Tierney; O’Donnell, McTominay, McGinn, Robertson; Adams, Christie; Dykes.

CITESTE SI

More in Euro 2020