Connect with us

Euro 2020

Marchează Chiesa primul gol la Euro 2020?

Marchează Chiesa primul gol la Euro 2020?

Marchează Chiesa primul gol la Euro 2020?

Este liniște și pace în Italia, după debutul în forță la Euro 2020, 3-0 cu Turcia. În urma acelui duel, italienii au confirmat din nou faptul că sunt printre favoriți EURO 2020. Urmează încă un meci la îndemâna băieților din Serie A.

Roberto Mancini are în față Elveția, partidă în urma căreia poate califica Squadra Azzurra. Iar selecționerul peninsular nu lasă nimic la voia întâmplării. A luat drumul marcat cu semnul „Euro 2016”, ignorându-l pe cel pe care scrie „Euro 1996”.

Ponturi Italia vs Elvetia – Cote pariuri Unibet

Marchează Chiesa primul gol la Euro 2020?

Care este povestea? La Campionatul European din ’96, găzduit de Anglia, antrenorul Arrigo Sacchi, cel care urcase Italia până în finala Cupei Mondiale din 1994, a debutuat fericit cu Rusia (2-1). Apoi, la meciul al doilea, a schimbat cinci jucători, lăsându-i în afara primului 11, printre alții, pe Alessandro Del Piero, Gianfranco Zola și pe Pierluigi Casiraghi.

Italia s-a prăbușit împotriva Cehiei lui Pavel Nedved, iar totul s-a transformat într-un fiasco. Cu cinci ani în urmă, însă, selecționerul Antonio Conte, după excelentul debut împotriva Belgiei (2-0), a confirmat titularii contra Suediei, cu excepția lui Darmian, accidentat, înlocuit de Florenzi. Care Florenzi, accidentat, va fi acum înlocuit contra Elveției de Di Lorenzo. Aceasta va fi, de altfel, singura schimbare pe care o va opera Mancini printre titulari, la partida cu Elveția.

Mancini ar putea fi nevoit să mai efetueze o înlocuire forțată, Berardi, lovit de turci în debutul jocului. Așadar, tehnicianul caută siguranță, nu rotație în echipă.

Semne bune și de la cel mai recent antrenament efectuat la Coverciano. Atacantul lateral Federico Chiesa este pregătit 100%. Tatăl lui Federico, Enrico, a participat la căderea naționalei de la Euro 1996. Un gol marcat de juniorul familiei Chiesa în poarta Elveției are cota 3,1 la Unibet.

Italienii, foarte aproape de calificarea în optimi

Așadar, ”Mancio” vrea să imite planul de zbor al lui Conte din 2016: două victorii din primele două jocuri, pentru a asigura calificarea în optimile de finală. Acest fapt se  va întâmpla dacă Italia învinge Elveția, iar Țara Galilor nu va câștiga cu Turcia. Toate cărțile par făcute pentru Italia, care dispută și jocul al doilea pe teren propriu, pe ”Olimpico” din Roma. In ceea ce privește cote EURO 2020, ei bine italienii sunt favoriți cerți în grupe.

Ținând cont de forma Italiei, probată din plin în calificări, Elveția, doar remiză la debut, 1-1 cu Țara Galilor, nu s-ar supăra cu un nou rezultat de egalitate, pentru a putea forța o victorie în runda finală, contra Turciei.

Selecționerul cu origini bosniace al Elveției, Vladimir Petkovici, fost antrenor în Serie A (2012-2014, la Lazio Roma), s-ar putea să nu se poată baza pe portarul Yann Sommer, care se pregătește să devină tătic.

Ce părere ai, va reuși Chiesa să puncteze în această seară?

CITESTE SI

More in Euro 2020