Connect with us

Euro 2020

Moda îngenuncherii face prozeliți la Euro 2020. Ce au decis italienii pentru duelul cu Belgia

Moda îngenuncherii face prozeliți la Euro 2020. Ce au decis italienii pentru duelul cu Belgia

Moda îngenuncherii face prozeliți la Euro 2020. Ce au decis italienii pentru duelul cu Belgia

Italia și Belgia se vor înfrunta vineri, de la ora 22.00, la Munchen (Germania), în sferturile de finală de la Euro 2020. Vorbim de un super duel între două favorite Euro 2020.

Un duel între două forte ale continentului, cu Belgia mereu sus în clasamentul mondial și cu Italia în plină schimbare de stil, combinativă și pusă pe atac.

Moda îngenuncherii face prozeliți la Euro 2020. Ce au decis italienii pentru duelul cu Belgia

Black lives matter” are adepți la Campionatul European de fotbal. La început, mișcarea civică a fost susținută pe față doar de Anglia. Încă din perioada meciurilor amicale (inclusiv la testul contra României), a decis să îngenuncheze. Asta deși, considerată de unii ca fiind o mișcare acaparată politic, atitudinea de a sta în genunchi a fost taxată cu fluierături de unii britanici veniți la meciuri pe stadion.

Strict împotriva gestului de a se poziționa în genunchi s-a așezat doar Ungaria. Aceasta s-a scandalizat, la amicalul pre-competițional cu Irlanda de atitudinea adversarilor, în linia fraților insulari din naționala Angliei.

Treptat, și alte formații i-au copiat pe jucătorii englezi, deși solicitările repetate ale UEFA au fost ca fotbalul să nu fie amestecat cu politica. La ”optimea” cu Portugalia, Belgia s-a așezat în genunchi. Fotbaliști de culoare precum Lukaku și Tielemans au putut fi zăriți cu pumnul strâns deasupra capului, în dorința de a amplifica mesajul.

Motiv de discuție în tabăra italiană

Înaintea ”sfertului” Italia – Austria, căpitanul Giorgio Chiellini anunțase că echipa lui va îngenunchea ”doar dacă adversarii o fac”. Pe Wembley, italienii au rămas în picioare, la fel ca austriecii. Însă împotriva Țării Galilor, Pessina, Toloi, Emerson, Belotti și Bernardeschi au îngenuncheat.

PARIAZĂ PE SUPER DUELUL DIN SFERTURI – BELGIA VS ITALIA!

Nu există niciun anunț oficial din partea federației italiene pe acest subiect legat de ”sfertul” cu Belgia, dar echipa națională peninsulară a confirmă ceea ce a spus Giorgio Chiellini: dacă adversarii îngenunchează pentru a aduce un omagiu mișcării, atunci și noi o facem. Stoperul de la Juventus a făcut și o gafă, cu acest prilej. A pronunțat ”nazism”, în loc de ”rasism”, iar Internetul a luat foc.

”Linia echipei este cea pe care Chiellini a explicat-o. Lupta împotriva rasismului va fi implementată prin alte inițiative. Alegerea este să îngenuncheze din respect pentru cei care vor face acest lucru, ca în cazul Belgiei”, a spus șeful comunicării de la italieni, Paolo Corbi.

Astfel că sfertul de finală dintre Italia și Belgia, de vineri, ora 22.00, va fi precedat de un gest care a devenit celebru în întreaga lume, unul ales de sportivi pentru a se alătura campaniei împotriva violenței și abuzurilor rasiste. Cine crezi că este favorită, raportându-ne la ponturi pariuri Euro 2020?

CITESTE SI

More in Euro 2020