Connect with us

Euro 2020

Moneda EURO 2020 lansata de BNR

Moneda EURO 2020 lansata de BNR

Moneda EURO 2020 lansata de BNR

Campionatul European din aceasta vara este unul special pentru Romania, care va gazdui in premiera partide. Din pacate nationala antrenata de Mirel Radoi nu a reusit sa se califice la EURO 2020 si nu vom avea placerea de a vedea tricolorii pe Arena Nationala. Desi nu ne-am fi aflat printre favorite Euro 2020, cu siguranta Puscas & co. puteau face o treaba buna in grupe.

Moneda EURO 2020 lansata de BNR

Fiind o competitie atat de importanta, BNR (Banca Nationala Romana) a decis sa lanseze o editie limitata pentru moneda de 50 de bani – dedicata EURO 2020. Tirajul este unul redus – de doar 20.000 de bucati. Pretul de achizitie al unei astfel de monede este in valoare de 10 RON.

Aceasta nu se poate utiliza in comert si este strict dedicata colectionarilor sau celor care vor sa ramana cu o amintire dupa anul 2021. Lansarea ei se va desfasura in sucursale BNR din Cluj, Bucuresti, Iasi, Dolj, Constanta sau Timis.

“În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 11 iunie 2021, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din alamă pentru colecționare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020” au declarat oficialii BNR intr-un comunicat de presa

Pe partea din fata se poate observa o imagine specifica fotbalului, sus fiind inscriptionat “ROMANIA”. In partea din spate este o mingea de fotbal, cu o mica inscriptie “Campionatul European de Fotbal” – inserata sub forma plasei portilor.

Chiar daca nu are o insemnatate in comert, aceasta moneda de 50 de bani reprezinta o atractie in special pentru pasionatii din domeniul numismaticii.

Romania gazduieste EURO 2020

Romania se afla printre tarile europene ce vor gazdui partide de la turneul final din aceasta vara. Nu mai putin de 3 dueluri din grupe si o optime de finala vor avea loc pe Arena Nationala din Bucuresti. Casele de pariuri au pregatit deja cotele Euro 2020 pentru cele 3 infruntari din Grupa C, iar GNT iti ofera cele mai bune ponturi pariuri Euro.

  • Austria vs Macedonia de Nord (13 Iunie – 19:00)
  • Ucraina vs Macedonia de Nord (17 Iunie – 16:00)
  • Ucraina vs Austria – (21 Iunie – 19:00)
  • Optime de finala – 1F vs 3A/B/C (22:00)

PARIAZA PE GRUPA C DE LA EURO 2020!

Dupa cum putem observa, Olanda reprezinta singura formatie din cvartetul acestei grupe ce nu va evolua la Bucuresti. Acest lucru se intampla deoarece Tarile de Jos se numara printre organizatoare, asadar Depay & co. vor evolua la Amsterdam.

Daca ai gasit informatii utile in articolul “Moneda EURO 2020 lansata de BNR”, nu uita sa il distribui unui prieten. Cum ti se pare design-ul monedei?

CITESTE SI

More in Euro 2020