Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Nemții, fără milă contra ungurilor

Nemții, fără milă contra ungurilor

Nemții, fără milă contra ungurilor

Deși derby-ul grupei se joacă la Budapesta, între finalistele ultimei ediții, Portugalia și Franța, cele mai multe discuții au pornit înaintea întâlnirii dintre Germania și Ungaria, de la Munchen. Vorbim de o favorită Euro 2020 și de o victima sigură.

Germania-Ungaria este un meci de urmărit cu patos și în afara terenului. S-a discutat deja foarte mult despre posibilitatea ca arena bavareză să fie iluminată, la ora jocului, în culorile curcubeului, pentru a susține campaniile anti-homofobie și anti-discriminare, atât de detestate de guvernul maghiar.

Nemții, fără milă contra ungurilor

După lungi parlamentări, ideea a fost abandonată. Dieter Reiter, primarul orașului München, s-ar fi bucurat să vadă curcubeul, însă s-a lovit de opoziția ungurilor. Și federația germană de fotbal a susținut că UEFA nu va permite colorarea arenei, o decizie justificată de rațiuni politice, anume faptul că forul continental și-a reafirmat dorința de a nu se implica în politică.

Toate acțiunile vin după ce Parlamentul de la Budapesta a aprobat recent o lege, promovată de Fidesz, partidul premierului Orban, care interzice diseminarea în rândul minorilor a oricărui conținut – inclusiv cărți și filme – care promovează homosexualitatea sau abordează problema schimbării de sex. O măsură criticată de Amnesty International și de alte organizații ca încălcând drepturile civile LGBTQ.

Fotbalul ocupă centrul discuțiilor și între politicieni. ”Cu Mario Draghi am vorbit depsre Robin Gosen”, a precizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei, după întâlnirea cu omologul său italian. Italia este punct de legătura pentru fotbalistul german invocat de Merkel. Jucătorul a fost omului partidei Germania – Portugalia 4-2. El evoluează în Serie A, la Atalanta Bergamo, formație de Liga Campionilor.

Cote Betano Germania vs Ungaria EURO 2020

Ponturi pariuri Germania vs Ungaria - EURO 2020

Germania s-a descătușat contra Portugaliei, iar meciul cu Ungaria nu ar trebui să îi ridice mari probleme. Dar nici Franța nu se aștepta să aibă emoții cu niște maghiari limitați.

Ungaria s-a închis bine în primele două jocuri de la Campionatul European, dar va juca în afara Ungariei duelul cu Germania, iar asta nu o ajută deloc. Selecționerul Ungariei, italianul Marco Rossi, recunoaște că premierul Orban e un fel de Gigi Becali al Ungariei. ”Sună pentru a afla formația”, a recunoscut italianul. Ungaria are imaginea unei naționale pe care un egal ar face-o fericită contra unei forțe a Europei de talia Germaniei.

O nouă remiză surprinzătoare a maghiarilor are o cotă de 6.90!

CITESTE SI

More in Euro 2020