Connect with us

Euro 2020

Partida directă cu numărul 115

Partida directă cu numărul 115

Partida directă cu numărul 115

Cel mai așteptat meci al zilei de vineri, fără dubii. Este vorba despre rivalitate regională și despre istorie. Cele două reprezentative britanice s-au înfruntat de 114 ori, iar bilanțul este ușor în favoarea naționalei ”Three Lions”. În continuare vom vedea de ce englezii sunt cotați astăzi cu prima șansă și de ce sunt considerați printre favoriți Euro 2020.

Partida directă cu numărul 115

Anglia are 48 de victorii, 25 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar rivalii au 41 de succese. Dar la Euro s-au văzut o singură dată, în istoricul joc din 1996, când Anglia a găzduit competiția. A fost 2-0 pe Wembley, cu goluri Alan Shearer și Paul Gascoigne, care în zilele noastre ar fi atacantul central Harry Kane și ”aripa” Phil Foden. Acesta s-a vopsit blond în cap tocmai pentru a-l imita pe Gazza. Cum Kane încă n-a punctat la Euro și are ”foame” de gol, iar Foden visează la o execuție precum cea a lui Gascoigne de acum 25 de ani, iată indicii de speculat pentru pariori.

Ultima victorie a Scoției a venit pe 17 noiembrie 1999, în barajul de calificare la Euro 2000, întrecere găzduită de două țări, Belgia și Olanda. A fost un inutil 1-0, după ce Anglia câștigase cu 2-0 în tur. Din acel moment, 3 victorii Anglia și un egal, în ultimul duel, preliminariile Mondialului din Rusia 2018, scor 2-2.

Scoția a debutat cu stângul la EURO 2020

Scoția este cu spatele la zid, după bătaia încasată de la Republica Cehă. În jumătatea cealaltă de teren, Anglia va urmări să tranșeze calificarea în optimile de finală înaintea rundei cu numărul 3. Băieții lui Gareth Southgate au depășit ceea ce, teoretic, se arăta a fi testul cel mai greu, Croația. Aceștia văd la orizont prima poziție în Grupa D. Tocmai din această cauză, Anglia pornește cu prima șansă dacă ne uitam peste cote Euro 2020.

Traseul Angliei este unul spectaculos. Socotind și ultima etapă din Liga Națiunilor, are o serie de 7 victorii, timp în care a încasat un gol, de la Polonia, în etapa a treia din preliminariile CM Qatar 2022.

Ultimele 3 partide (două amicale și una oficială) au consemnat în dreptul Angliei victorii ”scurte”, cu 1-0: Austria, România și Croația. Până la dubla cehului Schick, Scoția lui Steve Clarke avea 5 partide fără să știe ce este acela gustul eșecului: două victorii și 3 remize, inclusiv cu curajos 2-2 cu Olanda, pe 2 iunie.

Superbet oferă cota 5.50 pentru cei care cred că meciul din 2021, care are loc pe același stadion londonez, se va termina cu același scor ca disputa istorică din 1996, 2-0 pentru Anglia.

Pariază pe Anglia vs Scoția!

CITESTE SI

More in Euro 2020