Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Portugalia aleargă după bis

Portugalia aleargă după bis

Portugalia aleargă după bis

Portugalia lui Ronaldo pleacă la o partidă de vânătoare la care marele trofeu este un bis. Starul de 36 de ani strică media de vârstă a echipei, dar cine îl poate contesta?

Echipa lui Fernando Santos s-a calificat la sprint, contra Serbia, dar are cifre bune, în rest. În ultimele 23 de meciuri oficiale de după Cupa Mondială din Rusia 2018, lusitanii au avut doar două eșecuri (în deplasare, cu Ucraina, și acasă,­ cu Franța).

Portugalia aleargă după bis

În spatele lui Cristiano Ronaldo crește o generație cu tupeu. La mijloc există talent, iar în defensivă, siguranța dată de Ruben Dias. Portugalia încă emană forța echipei care poate doborî orice obstacol.

Fernando Santos are 66 de ani, iar peste câteva luni duce la 7 numărul anilor din fruntea naționalei. Antrenorul din Lisabona a avut succes cu Portugalia și în Liga Națiunilor, învingând Olanda în finală, 1-0, în 2019, la prima ediție. A fost trofeul cu numărul 29 pentru CR7. În 24 de ani ca antrenor, Santos a adunat 8 titluri la nivel de cluburi și de națională, activând și în Grecia.

Pentru Portugalia va fi a opta participare la un turneu la care a ajuns întotdeauna cel puțin în sferturile de finală, cu 3 semifinale și un loc secund (cel obținut în ediția de acasă, din 2004). Naționala lui Santos este printre favorite Euro 2020 și în ceea ce privește trofeul, și în clasamentul golgheterilor.

PARIAZA PE COTA 8.50 CA PORTUGALIA SA CASTIGE DIN NOU EURO

Steaua echipei este Cristiano Ronaldo, chiar și la 36 de ani. L-a deposedat pe Pelé de titlul de cel mai prolific marcator din istoria fotbalului și se fălește cu peste 100 de goluri la echipa națională.

Joao Felix, 21 de ani, băiatul de la Viseu, este deja un mare talent, dar încă nu s-a afirmat ca o vedetă mondială, deși a costat o avere în momentul plecării de la Benfica. Tocmai a luat campionatul spaniol cu Atletico Madrid, care a plătit pe el 125 de milioane. A fost accidentat, a avut Covid, însă scuzele nu-și mai au locul. Se așteaptă saltul de calitate la națională, unde are doar două goluri în 14 meciuri oficiale.

Portugalia are și alte nume grele în primul 11. Unul este Brunos Fernandes, un pasator de elită la Manchester United. Din apărare nu lipsește matusalemicul Pepe.

Lotul Portugaliei la EURO 2020

Portari: Anthony Lopes (Lyon), Rui Patrício (Wolves), Rui Silva (Granada)

Fundași: João Cancelo (Manchester City), Rúben Dias (Manchester City), José Fonte (LOSC Lille), Raphael Guerreiro (Dortmund), Nuno Mendes (Sporting CP), Pepe (Porto), Nélson Semedo (Wolves)

Mijlocași: William Carvalho (Real Betis), Danilo (Paris), Bruno Fernandes (Manchester United), Gonçalo Guedes (Valencia), João Moutinho (Wolves), Rúben Neves (Wolves), Sérgio Oliveira (Porto), João Palhinha (Sporting CP), Pote (Sporting CP), Renato Sanches (LOSC Lille), Bernardo Silva (Manchester City)

Atacanți: João Félix (Atlético Madrid), Diogo Jota (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), André Silva (Eintracht Frankfurt), Rafa Silva (Benfica)

  • Sistem de joc (4-2-3-1): Lopes; Cancelo, Dias, Pepe, Guerreiro; Moutinho, Sanches, B. Silva, B. Fernandes, Felix; Ronaldo.

Citește și:

https://gnttips.ro/portugalia-la-euro-2020-de-ce-merita-sa-pariem-pe-cr7-co/

CITESTE SI

More in Euro 2020