Connect with us

Euro 2020

Republica Cehă se lasă pe mâna unui amator de plimbări prin pădure

Republica Cehă se lasă pe mâna unui amator de plimbări prin pădure

Republica Cehă se lasă pe mâna unui amator de plimbări prin pădure

Euro 2020 nu înseamnă doar Franța, Germania, Anglia, Spania, Italia și celelalte superputeri continentale aflate în căutarea gloriei. La turneul final extins, de 24 de formații, și-au făcut loc și naționale mici sau care ocupă un plan secund. Atunci când vrem sa plasăm pariuri Euro 2020, este bine să luăm în calcul și astfel de selecționate.

Republica Cehă se lasă pe mâna unui amator de plimbări prin pădure

Presa din toată Europa caută disperată informații, pentru a prezenta minimum de informații despre aceste selecționate nebăgate în seamă decât de pariori. Cehia aparține naționalelor care contează tot mai puțin la nivel european. A fost odinioară în lumina reflectoarelor, în 1976, când, sub formula Cehoslovacia, a reușit să câștige titlul continental.

Dar, de când banii sunt la putere în fotbal, cehii, dar mai ales slovacii, s-au stins la nivel de echipe de club, apoi a urmat prăbușirea pentru națională. Dar cine sunt cehii care și-ar dori să fie luați în seamă la Euro? Vin după preliminarii terminate pe locul secund (13 puncte), după Anglia (15 puncte).

Antrenorul cehilor este Jaroslav Silhavy, un personaj care a crescut în umbra lui Karel Bruckner, al cărui asistent a fost în intervalul 2001-2008. Un asistent cu rol preponderent pe faza defensivă. Fost fundaș central, peste 450 de jocuri în liga cehoslovacă, Silhavy conduce Republica Cehă din 2018.

Federația l-a numit după ce a făcut-o campioană pe Slavia Praga, titlul apărut în 2017 după 8 ani de așteptare. În carieră, a mai antrenat echipele Ceske Budejovice, Dukla Praga, Viktoria Plzeň, Slovan Liberec și Jablonec. Va împlini 60 de ani în noiembrie, fiind iubitor de plimbări în pădure și mare amator al sistemului de joc 4-2-3-1.

Cum crezi ca se vor descurca cehii la EURO? PARIAZA ACUM!

Traseul naționalei sale la Euro: 1960-1992 ca Cehoslovacia (campioană în 1976), 1996: locul 2; 2000: grupe; 2004: semifinale; 2008: grupe; 2012: sferturi; 2016: grupe.

Starul echipei este Tomas Soucek, cu ai săi 26 de ani. ”Un așa jucător nu a mai fost văzut de pe vremea lui Nedved”, îl laudă cehii cu trimitere la fostul câștigător al Balonului de Aur din 2003. Tatăl său a fost portar, iar mama – maratonistă. Îl are idol pe tizul Rosicky. A plecat de la Praga pentru West Ham. Măsoară un metru și 92 și este un miljlocaș căutat pe piața transferurilor.

Lotul Cehiei la EURO 2020

Portari: Aleš Mandous (Olomouc), Jiří Pavlenka (Werder Bremen), Tomáš Vaclík (Sevilla)

Fundasi: Jan Bořil (Slavia Praha), Jakub Brabec (Viktoria Plzeň), Ondřej Čelůstka (Sparta Praha), Vladimír Coufal (West Ham), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Tomáš Kalas (Bristol City), Tomáš Holeš (Slavia Praha), Aleš Matějů (Brescia), David Zima (Slavia Praha)

Mijlocasi: Antonín Barák (Verona), Vladimír Darida (Hertha Berlin), Jakub Jankto (Sampdoria), Alex Král (Spartak Moskva), Lukáš Masopust (Slavia Praha), Jakub Pešek (Sparta Praha), Michal Sadílek (Liberec), Petr Ševčík (Slavia Praha), Tomáš Souček (West Ham)

Atacanti: Adam Hložek (Sparta Praha), Michael Krmenčík (PAOK), Tomáš Pekhart (Legia), Patrik Schick (Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley)

  • Sistemul de joc (4-2-3-1): Vaclik; Boril, Kalas, Brabec, Coufal; Soucek, Holes; Jankto, Darida, Barak; Schick.

CITESTE SI

More in Euro 2020