Connect with us

Euro 2020

Rugina Croației sau încrederea cehilor

Rugina Croației sau încrederea cehilor

Rugina Croației sau încrederea cehilor

O cu totul altă partitură trebuie să interpreteze Croația împotriva Cehiei față de meciul de debut din Grupa D. O doare că n-a putut scoate nimic bun din meciul cu Anglia, de la Londra, dar altfel vor sta acum datele problemei.

Rugina Croației sau încrederea cehilor

Este timpul să iasă la rampă Luka Modrici, ”Balon de Aur” și vicecampion mondial în 2018. Croația n-are voie să mai greșească, dacă vrea în ”optimi”. Va avea în față o Republica Cehă care a prins curaj grație acelui 2-0 administrat Scoției chiar la Glasgow, orașul care va găzdui și acest joc. Poate jucătorul celor de la Real Madrid reprezintă cel mai bun motiv pentru care Croația este văzută printre favorite Euro 2020, în ceea ce privește calificarea în optimi.

Cehia n-are nume uriașe în echipă, dar joacă adunat și știe să sufere apărându-se. Dincolo, Croația are nume mari în lot, însă pare ”ruginită”, iar angrenajul nu este deocamdată uns și pus să funcționeze la turație de competiție mare.

Cele două naționale s-au înfruntat ultima oară la Europenele din 2016. A ieșit un meci cu multe goluri și o răsturnare de situație. S-a terminat 2-2, goluri Perisici (37) și Ivan Rakitici (49) pentru croați. Rivalii au egalat prin Milan Skoda (75) și Tomas Necid (90).

Croația a vrut să fie mereu deasupra Cehiei. În 2011, la Pula, a dispus cu 4-2, într-un meci amical. Era prima fată când Republica Cehă încasa patru goluri într-o partidă. Croația și Cehia sunt două selecționate continentale învățate cu aerul tare al marilor întreceri. Tocmai de aceea vorbim de un oarecare echilibru, atunci când ne uitam peste cote Euro 2020.

Cote Betfair Croatia vs Cehia

Croația participă pentru a 6-a oară la un Euro. După obținerea independenței, a lipsit doar la ediția din 2000. De două ori a ajuns în ”sferturi” și de alte două ori a trecut de grupe. Aventura la ultimul European i-a fost blocată de viitoarea campioană, Portugalia, 1-0 în prelungiri.

Și Cehia merge ca bine când vine la Euro. După ruptura Cehoslovaciei în Cehia și în Slovacia, în 1993, s-a calificat mereu la turneul final. A învins în 1976 și a disputat finala în 1996, la prima participare în calitate de Republica Cehă. Are semifinală în 2004 și ”sferturi” în 2012, în timp ce în 2016 a terminat ultima în grupe, cu doar un punct.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Rugina Croației sau încrederea cehilor”, nu uita să îl distribui. Îți mulțumim!

CITESTE SI

More in Euro 2020