Connect with us

Euro 2020

Rușii îl au pe Dzyuba și cam atât

Rușii îl au pe Dzyuba și cam atât

Rușii îl au pe Dzyuba și cam atât

Rusia este naționala anti-staruri. Nu există un nume care să atragă privirile în mod special sau care să facă senzație în vreun campionat puternic din Europa. Dar, spre deosebire de alte reprezentative, Rusia știe să fie un commando greu de ucis.

Rușii îl au pe Dzyuba și cam atât

Totuși, Rusia este conștientă că nu va avea viață facilă în Grupa B, cu Belgia, Finlanda și cu Danemarca. Selecționata lui Putin a terminat preliminariile pe locul doi în clasament, cu 24 de puncte, la 6 puncte în spatele echipei lui Roberto Martinez, Belgia. Totuși, Dzyuba & co. nu se află în top atunci când vorbim de favorite Euro 2020.

Banca rușilor este ocupată de Stanislav Cercesov, în vârstă de 57 de ani. Se află în poziția respectivă din 2016. La Cupa Mondială 2018, jucată în Rusia, gazda a rezistat până sferturile de finală. A trimis-o/lăsat-o acasă finalista Croația, dar rușii i-au avut ca victimă pe spanioli, în faza eliminatorie de dinainte.

Numirea la naționala Rusiei n-a venit din senin. Tehnicianul a fost confirmat de rezultate externe. În 2015, a rupt norii cu Legia Varșovia, cu care a câștigat campionatul și Cupa Poloniei. Apoi, a trecut pe banca echipei sale naționale.

Rusia iese rar din grupe, la marile întreceri. A făcut-o o singură dată. Iată rezultatele la Euro: grupe 1996, grupe 2004, semifinale 2008, grupe 2012, grupe 2016.

Până unde crezi că va ajunge Rusia la turneul final din 2021?

Cotă de 2.80 ca Rusia să NU treacă de grupe!

Artem Dzyuba, atacant la Zenit St. Petersburg, este speranța de gol din țara lui Putin. Dar, bombardierul a ajuns la o vârstă aproape de retragere. Dzyuba are 32 de ani, fiind cel mai important jucător dintre cei de care dispune Cercesov. A marcat 22 de goluri în 34 de meciuri jucate în tot sezon. Are o țintă la națională. Aleargă după recordul de 30 de goluri internaționale deținut de Aleksandr Kerzhakov.

În umbra lui Dzyuba crește frumos Aleksandr Sobolev. În vârstă de 24 de ani, este considerat moștenitorul natural al acestuia. A debutat și a marcat primul său gol internațional într-o înfrângere cu 2-1 împotriva Suediei, în octombrie 2020. În acest sezon, el are 14 goluri, în 22 de meciuri pentru Spartak Moscova.

Lotul Rusiei pentru EURO 2020

Portari: Yuri Dyupin (Rubin), Matvei Safonov (Krasnodar), Anton Shunin (Dinamo Moskva)

Fundași: Igor Diveev (CSKA Moskva), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskva), Mario Fernandes (CSKA Moskva), Vyacheslav Karavaev (Zenit), Fedor Kudryashov (Antalyaspor), Andrei Semenov (Akhmat)

Mijlocași: Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskva), Denis Cheryshev (Valencia), Daniil Fomin (Dinamo Moskva), Aleksandr Golovin (Monaco), Daler Kuzyaev (Zenit), Andrei Mostovoy (Zenit), Maksim Mukhin (CSKA Moskva), Magomed Ozdoev (Zenit), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskva), Yuri Zhirkov (Zenit), Roman Zobnin (Spartak Moskva)

Atacanți: Artem Dzyuba (Zenit), Aleksei Ionov (Krasnodar), Denis Makarov (Rubin), Aleksei Miranchuk (Atalanta), Aleksandr Sobolev (Spartak Moskva), Anton Zabolotny (CSKA Moskva)

Sistem de joc (4-2-3-1): Shunin; Divev, Semyonov, Dzhikiya, Fenandes, Kuzyaev, Ozdoev, Miranchuk, Erokhin, Cheryshev, Dzyuba

Ce părere ai? Este Dzyuba suficient pentru o calificare a Rusiei în optimi?

CITESTE SI

More in Euro 2020