Connect with us

Euro 2020

Se așteaptă primul gol al danezilor și festivalul ofensiv al belgienilor

Se așteaptă primul gol al danezilor și festivalul ofensiv al belgienilor

Se așteaptă primul gol al danezilor și festivalul ofensiv al belgienilor

Danemarca riscă să rateze ocazia unică de a fi jucat două meciuri pe teren propriu fără să obțină vreun punct. Pe ”Parken” dn Copenhaga, nordicii primesc vizita belgienilor, victorioși în fața Rusiei, în prima rundă, cu 3-0. Trupa lui Martinez se numără printre favorite Euro 2020.

În criză de puncte după 0-1 cu Finlanda, Danemarca are de purtat și alte lupte. ”Roș-albii” reclamă faptul că au fost forțați să ducă la capăt meciul cu Finlanda, deși erau afectați de accidentul suferit de Christian Eriksen.

Se așteaptă primul gol al danezilor și festivalul ofensiv al belgienilor

Vizita prințului Frederik al coroanei daneze în cantonamentul echipei naționale, în ajunul meciului cu Belgia, n-a acoperit discuțiile legate de jocul cu Finlanda. Antrenorul Kasper Hjulmand, 49 de ani, a fost tranșant: “Nu este corect să spunem că am cerut noi să jucăm, nu a fost așa”.

Apoi, a atacat frontal UEFA, care informase că jocul cu Finlanda s-a reluat după consultarea ambelor echipe: ”Nu era corect să ne confruntăm cu dilema dacă să ne întoarcem pe teren sau să amânăm meciul pentru a doua zi. Nu este corect să spunem că am cerut să jucăm. Nu a fost așa. Protocolul nu are nicio legătură, o bună conducere depășește protocolul”.

A venit și răspunsul oficial al UEFA, prin Jim Stjerne Hanse, membru al Comisiei de Disciplină: „Regula este clară. Când un meci este amânat, acesta trebuie încheiat cât mai curând posibil și cel mai târziu a doua zi. Imposibil să fi mutat un meci peste câteva zile din cauza programului strâns al Campionatului European. Biletele au fost deja vândute și meciurile trebuie jucate”.

În sala de conferințe a hotelului Marienlyst din Helsingor, unde Danemarca se află în pregătiri, tehnicianul a vorbit despre situația lui Eriksen: ”Contactele noastre cu Eriksen sunt grozave, întreaga echipă continuă să vorbească cu el, inclusiv eu personal. Este foarte frumos pentru noi să îi vedem zâmbetul, să știm că testele pe care le face merg bine. Nu, Christian nu poate fi înlocuit, este imposibil să se facă acest lucru, este cel mai bun dintre toți, este un lider, influențează echipa cu deciziile sale, cu capacitatea sa de a controla spațiul cu pasele. Vom încerca împreună, ca o echipă, să umplem acest gol. Suntem puternici, uniți și gata să luptăm”.

Belgia, mare favorita

Pe Hjulmand îl preocupă forța și forma Belgiei: ”Ne-am antrenat bine. Vom fi o echipă foarte dificil de învins, în ciuda faptului că Belgia este una dintre cele mai puternice echipe naționale de la acest turneu final. Va fi foarte interesant să ne întoarcem pe stadion, va fi un sentiment foarte special. Dar de la începutul meciului va fi luptă”.

Despre ”diavoli” suntem siguri că vor marca, la ce apetit ofensiv arată. Rămâne să vedem dacă și danezii au suficientă inițiativă în atac. În orice caz, dacă privim din privința ponturi pariuri Euro 2020, atunci cele mai bune pronosticuri aici sunt bazate pe goluri.

Ambele echipe marchează are cota 1.85 la Unibet

CITESTE SI

More in Euro 2020