Connect with us

Euro 2020

Selecție ciudată la naționala Angliei: lot cu 4 fundași dreapta și 2 accidentați

Selecție ciudată la naționala Angliei: lot cu 4 fundași dreapta și 2 accidentați

Selecție ciudată la naționala Angliei: lot cu 4 fundași dreapta și 2 accidentați

Singura mare națională masculină de fotbal din Europa care n-are în palmares titlul continental și nici măcar nu a avut acces în finală, Anglia, vine pusă pe fapte mari la turneul final.

Selecție ciudată la naționala Angliei: lot cu 4 fundași dreapta și 2 accidentați

Selecționerul Gareth Southgate știe că n-are loc de întors. Nu poate ocoli subiectul legat de performanță, mai ales că Premier League este socotit cel mai important campionat din lume. Finala Ligii Campionilor s-a jucat între două formații engleze, Chelsea Londra și Manchester City. De asemenea o a treia formație, Manchester United, a evoluat în ultimul act din Europa League.

Cu un astfel de monopol de calitate, Anglia este obligată să aibă un cuvânt de spus și la nivel de primă reprezentativă. ”Știu că trebuie să livrez”, le-a recunoscut selecționerul jurnaliștilor, la prezentarea lotului.

Selecția suscită comentarii multe și mai toate sunt acide. Anglia merge la Euro cu patru jucători de bandă dreaptă. Și toți sunt fundași, niciunul nu s-a specializat la mijlocul terenului: Alexander-Arnold (Liverpool), Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atletico Madrid) și Kyle Walker (Manchester City). Ultimul pare să fie titularul postului de fundaș dreapta.

”Dacă aș fi putut alege cinci sau șase fundași dreapta, aș fi făcut-o”, s-a apărat Southgate, criticat că l-a sărit din schema pe mijlocașul Jesse Lingard, cu un sezon bun la West Ham United, unde a fost împrumutat de Manchester United.

Anglia la EURO 2020

Anglia face parte din Grupa D, alături de Croația, Cehia și Scoția. ”Turneul va fi un eșec dacă nu ajungem în semifinale”, știe încă de acum Southgate, dând de înțeles că va demisiona, dacă se va opri pe parcurs.

Anglia se va confrunta cu finalista Cupei Mondiale, Croația, în jocul de deschidere. Apoi are meci cu vecina Scoția, pe 18 iunie, urmând să încheie grupa cu Cehia, pe 22 iunie.

PARIAZA PE PARCURSUL ANGLIEI LA EURO 2020

Și-au făcut loc în lotul de 26 de ani și doi jucători cu probleme medicale: stoperul Harry Maguire, de la Manchester United, și mijlocașul central Jordan Henderson, de la Liverpool. ”Știm exact unde se află cu pregătirea. Echipa noastră medicală a fost cu el în Manchester”, a spus Southgate, cu privire la disponibilitatea de joc a lui Maguire.

”Henderson, cu prezența sa, are un efect asupra altor oameni, în special a celor mai tineri”, a explicat alegerea ”cormoranului”. Henderson nu joacă la Liverpool din februarie!

Finala Euro se va disputa pe Wembley, încă un motiv pentru englezi să își dorească enorm să joace cu trofeul pe masă. Tocmai de aceea britanicii se numără printre favoriți, atunci când vine vorba de pariuri Euro 2020.

Dacă ai găsit informații utile în articolul ”Selecție ciudată la naționala Angliei: lot cu 4 fundași dreapta și 2 accidentați”, ne poți ajuta cu un Like & Share. Îți mulțumim!

CITESTE SI

More in Euro 2020