Connect with us

Euro 2020

Spania își așteaptă liderul, Slovacia n-a pierdut niciodată meciul 3 din grupe

Spania își așteaptă liderul, Slovacia n-a pierdut niciodată meciul 3 din grupe

Spania își așteaptă liderul, Slovacia n-a pierdut niciodată meciul 3 din grupe

Dintre toate grupările angrenate în ultima rundă din Grupa E, cea mai vulnerabilă pare Slovacia, ocupanta locului secund. Asta în vreme ce Polonia, care închide grupa după două etape, poate răsturna situația în favoarea sa cu un succes contra Suediei.

Pariază pe SLOVACIA vs SPANIA!

Spania își așteaptă liderul, Slovacia n-a pierdut niciodată meciul 3 din grupe

Marek Hamsik, căpitanul Slovaciei, se teme de Spania, dar n-o consideră cea mai în formă echipă de la Euro 2020. ”Nimeni nu joacă precum Italia”, a comentat Hamsik, fost simbol la Napoli. Squadra Azzurra este fără gol primit în faza grupelor (a marcat marcat 7 și a acumulat maximum de puncte, fiind prima calificată în optimile de finală).

Slovacia are de făcut față Furiei Roșii. Spania este obligată să învingă, după două prestații dezamăgitoare. Naționala lui Lusi Enrique se numără printre favoritele Euro 2020.

Fundașul Cesar Azpilicueta, căpitan la Chelsea, compară drumul Spaniei la Euro 2020 cu traseul londonezilor în Liga Campionilor, în stagiunea trecută. ”Și Chelsea a început rău Championis League. Până în ianuarie, am fost un dezastru. Dar, la final am câștigat trofeul. Mai important este cum termini, nu cum începi. Partida cu Slovacia este ca o finală”.

Comentatorii iberici vorbesc despre lipsuri evidente în lotul Spaniei. Echipa marchează insuficient și duce dorul unui lider.

Băieții lui Luis Enrique au doar remize la Euro: 0-0 împotriva Suediei și 1-1 împotriva Poloniei (penalty ratat de Gerard Moreno). O singură echipă a remizat în toate cele trei jocuri din faza grupelor la Campionatele Europene: Portugalia, în 2016, care a câștigat apoi competiția în finala cu Franța.

Spania, campioana remizelor

Ultimele jocuri de la ultima Cupă Mondială au însemnat pentru Spania patru remize la rând. Naționala slovacă este la a treia participare la o competiție importantă, după Cupa Mondială 2012 și Europenele din 2016: în ambele ocazii a trecut de grupe fără a pierde ultima rundă (3-2 împotriva Italiei și 0-0 împotriva Angliei).

Spania și Slovacia s-au confruntat de șase ori în istorie. La Roja a câștigat de patru ori, iar egalul s-a înregistrat o singură dată. Succesul slovacilor datează din 9 octombrie 2014, în prima etapă a meciului de calificare pentru Euro 2016: 2-1 cu golurile lui Kucka și Stoch, a redus din avantaj Alcacer. În ceea ce privește cote Euro 2020 pentru această partidă, ibericii sunt mari favoriți.

În ultimul joc dintre două națiuni, Spania a câștigat cu 2-0 (goluri Jordi Alba și Iniesta). Singura remiză există din 16 noiembrie 2005, în playoff-ul pentru calificarea la Cupa Mondială 2006: 1-1 cu golurile lui Holosko și Villa.

CITESTE SI

More in Euro 2020