Connect with us

Euro 2020

Țara Galilor stă agățată de Gareth Bale

Ponturi pariuri Țara Galilor vs Belgia

Țara Galilor stă agățată de Gareth Bale

Este a doua participare la Europene. La prima, în 2016, galezii au atins semifinalele. Este o națională care oscilează, ca și componență, între experiență și tinerețe. Este evident de ce Bale & co. nu se numără printre favoriți, atunci când vorbim de cote Euro 2020.

Țara Galilor stă agățată de Gareth Bale

În zilele în care Marea Britanie vota pentru Brexit, a existat o selecționată britanică care a riscat să triumfe pe continent: nu Anglia, ci Țara Galilor lui Chris Coleman, care a ajuns în semifinale în 2016 pentru prima sa participare la un European.

Doar Portugalia lui Cristiano Ronaldo, devenită ulterior campioană, a reușit să oprească roșul și verdele la semafor. Cinci ani mai târziu, multe lucruri s-au schimbat: antrenorul a devenit Ryan Giggs, care a condus echipa națională la a doua calificare la rând, dar a fost apoi demis din cauza unei povești de violență domestică.

În locul său, acum se află Robert Page, adjunctul lui Giggs, care a început calificarea în Qatar 2022 și a condus Wales în prima divizie a Ligii Națiunilor. A terminat a doua în Grupa E la Campionatele Europene, în spatele Croației, iar în primele ei meciuri de calificare la Cupa Mondială a bifat o înfrângere (Belgia) și o victorie (Republica Cehă).

În ciuda anilor complicați, vedeta Gareth Bale încă strălucește, ajutată de experiența jucătorului de la Juventus, Aaron Ramsey, și de mulți tineri de perspectivă. Echipa are avantajul tinereții. Cei doi vor evolua în prima partidă cu Elveția, iar GNT ți-a pregătit deja avancronica duelului și alte ponturi EURO 2020.

Pot reuși Bale & Ramsey o minune la turneul final? PARIAZĂ LA O COTĂ DE 200!

Antrenorul este Robert Page, 46 de ani. În calitate de fundaș, a jucat 18 ani în ligile engleze, dintre care majoritatea (7) le-a petrecut la Watford. În calitate de antrenor, el a condus Port Vale și pe Northampton Town, apoi a fost ales de Federația Galeză, pentru a dirija echipa Under 21 în 2017-19. În 2019, a devenit adjunctul lui Giggs, iar din 2021 și-a luat locul pe bancă.

Gareth Bale este la apusul carierei

Gareth Bale are 32 de ani. Anii trec pentru toată lumea, iar jucătorul cel mai bine plătit din lume la un moment dat știe prea bine asta. Poate că nu va mai fi jucătorul incredibil de la Tottenham, de înaintea etapei Real Madrid, dar aripa care s-a întors sub formă de împrumut la Spurs în acest sezon este în continuare cel mai bun și cel mai reprezentativ din echipă. La națională este cel mai bun marcator din istorie, cu 33 de goluri în 90 de jocuri.

Harry Wilson, 24 de ani, atacant central, va fi referința ofensivă pentru Gareth Bale. A fost la Liverpool, la academia de tineret, dar în prima echipă a jucat doar un meci, în FA Cup. În ultimele patru sezoane a fost împrumutat la Hull City, Derby County, Bournemouth și Cardiff City. În echipa națională, Wilson a marcat 5 goluri în 24 de apariții.

Lotul Țării Galilor pentru EURO 2020:

Portari: Adam Davies (Stoke City), Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City)

Fundași: Ethan Ampadu (Chelsea), Ben Cabango (Swansea City), Ben Davies (Tottenham), Chris Gunter (Charlton Athletic), Tom Lockyer (Luton Town), Chris Mepham (Bournemouth), Rhys Norrington-Davies (Sheffield United), Connor Roberts (Swansea City), Joe Rodon (Tottenham), Neco Williams (Liverpool)

Mijlocași: Joe Allen (Stoke City), David Brooks (Bournemouth), Rubin Colwill (Cardiff City), Daniel James (Manchester United), Dylan Levitt (Manchester United), Joe Morrell (Luton Town), Aaron Ramsey (Juventus), Matthew Smith (Manchester City), Jonny Williams (Cardiff City), Harry Wilson (Liverpool)

Atacanți: Gareth Bale (Real Madrid), Kieffer Moore (Cardiff City), Tyler Roberts (Leeds United)

  • Sistem de joc (3-4-2-1): Ward; Rodon, Lawrence, Mepham; Roberts, Morrell, Ampadu, Williams; Bale, James; Wilson.

CITESTE SI

More in Euro 2020