Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Euro 2020

Ungaria lui Rossi mizează pe Szalai

Ungaria lui Rossi mizează pe Szalai

Ungaria lui Rossi mizează pe Szalai

Aruncată brutal în ”grupa morții” – Grupa F, lângă Franța, Germania și Portugalia, Ungaria pare victimă sigură. Tocmai de aceea maghiarilor li se oferă șanse puține, atunci când vorbim de cote Euro 2020. A ajuns la Euro din play-off, după victorii cu Bulgaria și cu Islanda. Trupa de la Budapesta este dirijată de italianul Marco Rossi.

Maghiarii au o serie pozitivă de 9 jocuri consecutive cu rezultate prestigioase împotriva unor formațiuni reputate, precum Turcia, Rusia, Serbia și Polonia.

Cote Betfair – Total goluri marcate de Ungaria la EURO 2020

Ungaria lui Rossi mizează pe Szalai

Ungaria a pornit bine și în calificările pentru Qatar 2022: o remiză și două victorii clare împotriva naționalelor din San Marino și Andorra. Punctul forte al Ungariei este mijlocul terenului, dar un necaz a tulburat recent liniștea cantonamentului.

Vedeta Dominik Szoboszlai, de la Leipzig, nu va juca la Euro din pricina unei accidentări. Omul de 20 de milioane de euro al ungurilor vedete competiția la TV. Lovit cu o săptămână înainte de începerea turneului, nu va putea fi recuperat la timp. Marco Rossi, 56 de ani, îi conduce cu pricepe de 3 ani pe maghiari. Are 15 victorii, 9 egaluri și doar 5 înfrângeri, în 29 de meciuri oficiale și amicale.

Fostul fundaș crescut la Torino a început să antreneze în 2003, înainte de a se muta în Ungaria, pas făcut în 2012, când a preluat-o pe Honved, cu care a câștigat singurul său titlu, în sezonul 2016-17 (același în care a fost premiat drept cel mai bun antrenor al campionatului Ungariei). De acolo, a urmat saltul la echipa națională, după o ”haltă” în campionatul din Slovacia.

Va fi doar a patra participare pentru Ungaria, dar a doua la rând, semn că investițiile în sport făcute de guvernul Viktor Orban dau roade. Înainte de această ”dublă”, au fost 34 de ani de absență. Cea mai bună clasare datează din ediția 1964, locul 3, apoi un loc 4 – în 1972, apoi eliminarea în optimi din 2016.

Fără Szoboszlai, greul cade pe Adam Szalai, 33 de ani. Atacantul-veteran de la Mainz joacă de 12 ani la națională (debut în februarie 2009), cu un record de 23 de goluri în 69 de apariții.

Cine este Adam Szalai?

După ce a trecut pe la Honved și pe la Ujpest, Szalai a fost chemat de Real Madrid pentru echipa a doua. N-a rezistat în Spania, dar a dus-o bine în Bundesliga, la Schalhe, Hoffenheim, Hanovra și Mainz.

Nu este vreun superatacant, având cifre mici: doar 53 de goluri marcate în 12 ani de Bundesliga, dar s-a descurcat mulțumitor în prima ediție a Ligii Națiunilor, terminând pe locul trei în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu belgianul Romelu Lukaku. Surpriza maghiarilor ar putea fi Laszlo Kleinheisler, 27 de ani, mijlocaș cu dinamism și cu viziune asupra jocului. Evolează în Croația, la Osijek.

  • Sistem de joc (4-4-2): Dibusz; Fiola, Lovrencsics, Lang, Attila Szalai; Nagy, Kleinheisler, Sallai, Siger; Nikolic, Adam Szalai

Dacă ai găsit informații utile în ”Ungaria lui Rossi mizează pe Szalai”, îl poți distribui unui prieten care așteaptă EURO 2020. Reușește Ungaria să facă față într-o asemenea grupă?

CITESTE SI

More in Euro 2020