Connect with us

Euro 2020

VIDEO: Golurile realizate în stilul Panenka la Campionatele Europene

VIDEO: Golurile realizate în stilul Panenka la Campionatele Europene

VIDEO: Golurile realizate în stilul Panenka la Campionatele Europene

Cel mai frumos gol realizat la un turneu final de Campionatul European rămâne execuția cehoslovacului Antonin Panenka, la Euro 1976. Vorbim de finala cu Germania de Vest. A fost momentul de glorie a Cehoslovaciei, care a câștigat atunci singurul său titlu continental cu ”scărița” memorabilă a lui Panenka. De această dată însă, urmașele Cehia și Slovacia nu se mai numără printre favorite Euro 2020.

VIDEO: Golurile realizate în stilul Panenka la Campionatele Europene

Este un gol istoric din mai multe puncte de vedere. Execuția lui Panenka, 72 de ani în prezent, a devenit între timp marcă înregistrată. Ulterior a fost copiată de tot mai mulți jucători. Euro a oferit apoi câteva alte momente asemănătoare, dar niciunul nu s-a derulat într-o finală, precum în 1976.

Sergio Ramos, într-o semifinală europeană Portugalia – Spania. Cel mai selecționat spaniol din istorie, 180 de apariții în La Roja, are 23 de goluri înscrise pentru echipa națională. Apecialitatea casei au fost golurile realizate cu capul, după faze fixe, și loviturile de la punctul cu var.

Fără Ramos la EURO 2020

Ramos n-a fost luat la Euro 2020 de selecționerul Luis Enrique pe motiv că nu și-a revenit complet după o accidentare. Dar, recuperarea n-ar fi fost o problemă. Deși forma sportivă este încă excelentă, vârsta nu-l ajută deloc: 35 de ani. Ibericii încearcă un schimb de generații. ”Voi fi suporterul echipei naționale din fața televiziorului”, a anunțat stoperul care nu știe dacă rămâne la Real Madrid. Ramos are o ofertă pentru continuarea carierei de la Manchester City. Fără Ramos în teren, vom vedea un trend ascendent pentru iberici în ceea ce privește cotele Euro 2020?

Mijlocașul italian Andrea Pirlo, un fotbalist cu o tehnică rafinată, apare în selecția făcută de UEFA cu o execuție în ”stilul Panenka”. Aceasta a avut loc la un ”sfert” de Euro, Anglia – Italia. Magicianul lansat de Mircea Lucescu la Brescia, devenit între timp antrenor (ultima oară a activat la Juventus Torino), l-a fentat pe Joe Hart, un goalkeeper care a dezamăgit între buturile Angliei.

Italia mai promovează un executant rafinat, Francesco Totti, în semifinala Italia – Olanda. Simbolul Romei l-a trimis ”după țigări” pe experimentatul Van der Saar. Vorbim de un fost portar la cluburi mari, precum Ajax Amsterdam, Juventus Torino și Manchester United.

PARIAZA PE ITALIA LA EURO 2020!

Portugalia are un reprezentant în top, iar acesta nu este Cristiano Ronaldo, ci este Helder Postiga. Este vorba de un penalty transformat în sferturile de finală, la partida Portugalia – Anglia. ”Victima” lui s-a numit David James.

Ce alte reușite memorabile îți amintești de la un Campionat European? Care este golul tău favorit?

CITESTE SI

More in Euro 2020